Bimobil LB 355: compacte alkoofcamper op Volkswagen T6

bimobil lb 355

Bimobil alkoofcamper op VW met toiletruimte

ZOETERMEER – Getuige de enorme verkoopcijfers moge het duidelijk zijn dat veel mensen overtuigd zijn van de kwaliteiten van de California buscamper van Volkswagen. De Volkswagen busjes vormen natuurlijk ook de basis voor talloze andere soorten, maten, merken en modellen buscampers.

Maar er zijn maar weinig camperbouwers die Volkswagen campers met toilet- en doucheruimte bouwen. De nieuwe Bimobil LB 355 biedt dat wél. Het is dan ook geen buscamper meer, maar een alkoof camper. En, zoals we van Bimobil gewend zijn, geen standaard modelletje.

Je hebt bij de Bimobil LB 355 de keus uit het originele originele VW-chassis of het speciale lage AL-KO chassis. In het laatste geval is de spoorbreedte achter groter en is de gewichtsverdeling gunstiger, iets dat de stabiliteit natuurlijk behoorlijk verbetert. Optioneel kun je in het geval van het orginele chassis ook kiezen voor vierwielaandrijving. We zouden ook niet anders verwachten van Bimobil, een merk dat vooral bekend is door zijn offroad campers. De camper is nog geen zes meter lang. Dat is natuurlijk behoorlijk kort voor een alkoof camper. Daarmee blijft de camper prettig wendbaar in het verkeer en is parkeren over het algemeen ook geen enkel probleem.

Het verschil met een buscamper zit hem natuurlijk vooral in de extra breedte en hoogte, en de ruimte die je boven de cabine hebt, in de vorm van de alkoof. Daar heeft Bimobil twee eenpersoons bedden geplaatst. Door de relatief lage cabine kon Bimobil de alkoof lekker ruim houden zonder de camper buitensporig hoog te maken. De bedden steken een stukje in de leefruimte. De ruimte onder die uitstekende bedden heeft Bimobil benut door daar de linnenkast en extra bergruimte te maken.

bimobil lb 355Achterin de camper is een rondzit, die omgebouwd kan worden tot een tweepersoons bed. Je kunt optioneel ook 2 gehomologeerde zitplaatsen in de zitgroep laten maken, waarmee je over een echte 4-persoons camper beschikt. Onder en achter de rondzit bevindt zich nog een fikse garage. De garage kun je bereiken via een klep aan de zijkant via een grote deur aan de achterzijde van de camper, zoals we wel vaker zien bij Bimobil. Ook typisch Bimobil zijn de lichte en vrolijke kleuren, waarin het interieur is ingericht.

Aansluitend aan de zitgroep bevindt zich het keukenblok, en daarvoor de badkamer met aparte doucheruimte. De camper heeft een dubbele bodem, waarin de (afval)watertanks vorstvrij zijn weggewerkt.

Goedkoop is deze Zwitserse camper niet, zonder BPM ligt de adviesprijs van de Bimobil LB 355 net boven de 100.000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel