Bimobil LHX 428: alkoof expeditiecamper op basis van Mercedes Sprinter of Iveco Daily

Bimobil LHX 428 expeditiecamper

Bimobil LHX 428: alkoof expeditiecamper op basis van Mercedes Sprinter of Iveco Daily

Dat de levertijden van nieuwe recreatievoertuigen steeds verder oplopen is bij Bimobil helemaal duidelijk. Deze specialist in offroad- en expeditiecampers schijnt momenteel een levertijd van zo’n drie jaar te hanteren.

Nieuwe modellen komen bij deze Zuid-Duitse camperbouwer altijd maar mondjesmaat. Logisch, omdat er in deze niche meestal maatwerk wordt geleverd. Maar ook deze winter is er het nodige nieuws bij Bimobil, zoals de LHX 428. Dit is een expeditiecamper op basis van een Mercedes Sprinter of Iveco Daily.

Lengtebed

Bimobil LHX 428 expeditiecamperDeze alkoof is net even anders dan we gewend zijn. In deze alkoof slaap je namelijk in de lengte. Een fenomeen dat we bij Bimobil overigens wel vaker zien. We zien in deze camper nog meer ‘typisch Bimobil’ elementen. Het vaste eenpersoons bed achter bijvoorbeeld, waaronder zich een flinke garage bevindt, die groot genoeg is voor twee e-bikes.

Maximaal 5 personen

De zithoek kan in geval van nood overigens ook worden omgebouwd tot een bed, zodat de camper over maximaal vijf slaapplaatsen beschikt. De drie zitplaatsen van de zitgroep zijn ‘gehomologeerd’ en mogen dus ook tijdens de rit worden gebruikt. Kopers kunnen ter hoogte van de zitgroep kiezen voor een grote zijklep zodat je daar min of meer buiten zit. Ook dat is typisch Bimobil.

Bimobil LHX 428 expeditiecamperAan de linkerzijde, direct achter de cabine, bevindt zich de was/toiletruimte met separate douchecabine. Daarachter bevindt zich de ruimte keuken, die eventueel kan worden voorzien van een oven. Verder is er een overdaad aan bergruimte in de vorm van hangkasten, een grote kleerkast, laden en opbergvakken, ook in de dubbele bodem.

Sprinter of Daily

Standaard levert Bimobil de LHX 428 op basis van een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving. Met de standaarduitrusting heeft de Bimobil LHX428 een laadvermogen van een ton en een maximaal toelaatbare massa van vijf ton. Optioneel kan Bimobil de camper ook op de Iveco Daily 4×4 bouwen. De Sprinter is comfortabeler maar de Iveco voelt zich weer beter thuis in het terrein. Ook zijn er ontzettend veel mogelijkheden om het voertuig naar wens aan te passen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel