Bimobil introduceert ‘normale’ camper op Mercedes Sprinter

Bimobil LBH 510

Bimobil LBH 510 camper

OBERPFRAMMERN –  Het Zwitserse merk Bimobil kennen we vooral van de vierwielaangedreven campers die voor de zwaardere omstandigheden zijn gebouwd.

Bimobil heeft, dankzij deze eigenzinnig maar ook heel doordacht ontwikkelde voertuigen, een grote reputatie als pure specialist in deze niche opgebouwd. De introductie van een ‘normale’ camper van Bimobil is dan best verrassend.

bimobil 510 lbhDe nieuwe LBH 510, zoals deze camper heet, wordt door Bimobil op basis van de Mercedes Sprinter gebouwd. Qua contouren oogt het als een vrij normale halfintegraal camper, de manier waarop Bimobil de buitenzijde afwerkt doen duidelijke de ‘stoere’ afkomst vermoeden. Bovendien betrekt Bimobil de voorstoelen niet bij de woonruimte, je kunt de beide ruimtes zelfs met een schuifdeur afscheiden.

Met een lengte van 7,67 m en een breedte van 2,14 m heb je met deze camper voldoende ruimte voor langere reizen zonder al te veel concessies aan de wendbaarheid te moeten doen. Het laadvermogen van deze camper, die een MTM van 3500 kilo heeft, bedraagt 460 kilo.

Bimobil LBH 510Standaard is de Bimobil LBH510 voorzien van voorwielaandrijving. Optioneel is de wagen ook met een 4×4-uitvoering beschikbaar. Deze versie is echter beduidend zwaarder. De MTM is dan 3.880 kilo zodat een B-rijbewijs dan niet meer volstaat. Met zowel vierwiel- als voorwielaandrijving heb je voor het onderstel de keus uit de Mercedes Sprinter 316 (163 pk) en de Sprinter 319 (190 pk).

bimobil 510 lbhIn het interieur vallen meteen de specifieke kleuren op waarmee Bimobil campers standaard worden ingericht. Het merk kiest doorgaans voor een combinatie van lichte, warme houttinten, lichtgrijs alsmede helder doch warm rood. Deze kleuren wijken af van de laatste trends maar zijn ook heel tijdloos. De hoeveelheid bergruimte is meer dan voldoende. De enkele bedden achterin de camper kunnen eenvoudig worden omgebouwd naar een groot tweepersoonsbed. Verder vinden we een treinzit die ook tot bed kan worden omgebouwd, een praktisch ingericht keukenblok en een natte cel. Onder de bedden bevindt zich de garage, die prima bereikbaar is.

De campers van Bimobil zijn niet goedkoop. Dat geldt ook voor de LHB 510, die verkrijgbaar is vanaf zo’n 110.000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel