Bimobil EX 345 offroad camper

kampeerzaken.nlBimobil is een Duitse producent van campers en opzetunits, en specialiseert zich al jarenlang in de wat stoerdere voertuigen. Het 30 jaar geleden opgerichte bedrijf introduceert op de Caravan Salon, die eind augustus in Düsseldorf plaats vindt, een nieuwe offroad camper.
De nieuwe Bimobil EX 345 is opgebouwd op een Iveco Daily 55S 18W, een vierwielaangedreven chassis dat met een gewicht van 5,5 ton en een laadvermogen van 1400 kilo een uiterst stevige basis biedt.
 kampeerzaken.nlDe stille Common-Rail dieselmotor levert met 130 KW/176 pk en een koppel van 400 Nm voldoende kracht om ook op het terrein zijn mannetje te staan. Dit enorme koppel wordt via een zesversnellingsbak en een tussenbak met 4 extra lage versnellingen over de vier wielen verdeeld.
De bestuurder heeft daardoor maar liefst 24 versnellingen vooruit, en vier versnellingen achteruit tot zijn beschikking. Standaard is de Iveco voorzien van een sperdifferentieel in de achteras en tussenas. Optioneel is er ook een sperdifferentieel voor de vooras beschikbaar.
kampeerzaken.nlSamen met de optionele offroad banden, bodembescherming en de verend gemonteerde cabine is de Bimobil EX 345 in nagenoeg ieder terrein inzetbaar.
De cabine is comfortabel ingericht, bijna als een personenwagen, en de stoelen zijn hydraulisch geveerd. Het leefgedeelte, uiteraard uitgerust met robuuste scharnieren, sloten en deurtjes, is bewust smal en laag gehouden om de buitenmaten van de camper zo beperkt mogelijk te houden waardoor de camper makkelijk over zowel smalle wegen als door drukke steden kan rijden.
kampeerzaken.nlDesondanks wordt het leefcomfort amper beperkt. Achterin de licht ingerichte woonruimte bevindt zich het bed met daaronder de garage. Vlak daarvoor is de zitgroep.
Het bed kan als éénpersoons bed van 95 x 200 cm worden gebruikt, maar kan ook eenvoudig worden vergroot tot een breedte van maar liefst 175 cm. Daarbij gaat het als het ware over de zitgroep heen.
kampeerzaken.nlNaast de ruime natte cel met separate doucheruimte en cassettetoilet bevindt zich een brede kleerkast, daartegenover is de compleet ingerichte keuken.
Mede door de alkoof is er aan bergruimte, ook voor langere tochten, absoluut geen gebrek.
Ook de technische uitrusting is helemaal toegespitst op expedities. Verwarming en warm water worden verzorg door een Truma Combi 4, bovendien is er ook dieselverwarming mogelijk. Er is een geïsoleerde watertank van 146 liter aanwezig, een 80 liter afvalwatertank en een gasvoorraad van 60 liter, alsmede een Sahara-bestendige koelkast met vriesvak.
kampeerzaken.nlAls de Bimobil EX 345 u iets lijkt, en u beschikt over een rijbewijs C, zult u over een goedgevulde portemonnee moeten beschikken. Hoewel de prijs, in Duitsland vanaf 108.200 euro, op zich niet heel veel lijkt, komt er in Nederland nog wel de BPM bij…
Meer info op www.bimobil.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel