BIOD Caravans maakt doorstart

kampeerzaken.nlBIOD Caravans moest, ondanks een goed gevulde orderportefeuille, eind september 2007 de productie van de BIOD caravans staken omdat de productie van de nieuwe modellen minder snel op gang kwam dan de financiers lief was. Vandaag hoorden wij dat directeur Huub van Elswijk van de ACC Group een paar dagen geleden overeenstemming voor een doorstart van BIOD caravans heeft bereikt. Nederland kent nu dus weer twee caravanbouwers die beide kwaliteit en innovatie in het vaandel hebben: Kip en BIOD.
 
Huub van Elswijk heeft naast het vertrouwen van de directie en oud-aandeelhouders, die gezamenlijk opnieuw investeren in de doorstart, ook een extra partner gevonden waar door kruisbestuiving van elkaars innovaties zeer interessante synergieen ontstaan.
Dankzij de vele innovaties in product en proces die ACC-Group heeft doorgevoerd is een uniek caravanconcept ontwikkeld waarbij serieproductie van de BIOD hand in hand gaat met klantgericht maatwerk. De innovaties maken het nu tevens mogelijk om diverse activiteiten uit te besteden en te automatiseren waardoor het knellende probleem van het vinden van gekwalificeerd personeel wordt ondervangen.
In een nieuwe bedrijfsruimte in Ede wordt momenteel een ‘lean en mean’ assemblagelijn met montagestations opgezet waarbij de productietijd sterk is teruggebracht en de capaciteit aanzienlijk wordt vergroot. Vanaf februari zullen de BIOD’s weer leverbaar zijn.
De verkoop vindt rechtstreeks plaats vanuit de fabriek naar de consument. Deze directe wijze van verkoop, waarmee het afgelopen jaar een goede ervaring is opgedaan, maakt het mogelijk om naast verlaging van de verkoop- en distributiekosten zeer klantgericht invulling te geven aan het levenlange kampeerplezier met BIOD.
Onderdelen, accessoires en diverse eigen producten, die ook voor andere
caravangebruikers interessant zijn, zullen in januari via een fabriekswebwinkel beschikbaar zijn.
Hoewel de Nederlandse caravanmarkt na een zeer sterke groei tussen 1998 en 2004 daarna in een dal terecht is gekomen, heeft BIOD hier weinig last van. Daarnaast zal BIOD ook de Europese markt, die zonder Nederland wel een stabiele groei vertoont, gaan betreden.
Meer info: www.biod.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel