BioLite FirePit: bedien de vuurkorf & BBQ met je smartphone

BioLite FirePit vuurkorf & BBQ

BioLite FirePit: bedien de vuurkorf & BBQ met je smartphone

De techniek staat tegenwoordig voor niets. De Biolite FirePit is niet alleen een handig apparaat dat je als vuurkorf en barbecue kunt gebruiken, maar je kunt hem ook nog eens bedienen met de smartphone.

Met de Biolite FirePit kun je een warm en knisperend kampvuur maken zonder dat je last van rook hebt. Dat komt door de ingebouwde ventilator. Deze stuurt de luchtcirculatie aan via 51 luchtopeningen.

De kunt de luchtcirculatie bedienen via een gratis te downloaden app op je smartphone. Zo voeg je desgewenst meer of minder lucht toe en kun je zelf de kracht van het vuur bepalen. Bovendien zit je met de Firepit niet langer in de rook en veroorzaak je dus ook geen overlast voor de buren. In de vuurkorf is plaats voor vier houtblokken. Je kunt ook BioFuel Pellets van BioLite zelf gebruiken om snel een vuur te beginnen wanneer er geen droog sprokkelhout voorhanden is. De pellets zijn gemaakt van natuurlijk materiaal waardoor deze niet schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. Barbecueën gaat ook perfect met de FirePit. Een kwestie van wat briketten op het vuur leggen en je kunt aan de slag. De temperatuur regel je met je smartphone, zo grill je de lekkerste burgers, worstjes en steaks.

Biolite FirePit

De Firepit is gemaakt van geperforeerd metaal zodat je aan alle kanten zicht hebt op het vuur. De batterij voor de aansturing van de ventilator gaat zo’n 24 uur mee en is gemakkelijk op te laden via USB of een aangekoppeld zonnepaneel. Er zijn ook een aantal optionele accessoires voor de Firepit zoals de FirePit Solar Cover, een waterdichte transporthoes met ingebouwd zonnepaneel. Hiermee laad je overdag de accu van de FirePit op. De handige FirePoker is ideaal om gemakkelijk het binnenrek te verplaatsen of het vuur op te stoken. De FireMat kun je onder de FirePit plaatsen om ervoor te zorgen dat er geen schroeiplekken op de ondergrond ontstaan.

Informatie

De BioLite FirePit is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse webshops. Hij weegt bijna 9 kilo en kan branden op hout, pellets, briketten en houtskool. Brandtijd: 5 tot 24 uur al naargelang de stand van de ventilator. De winkeladviesprijs is uiteraard een stuk hoger dan die van een eenvoudige vuurkorf en bedraagt € 249,95.

Like dit artikel
Tweet dit artikel