Biolite vernieuwt de SolarPanel zonnepanelen

Biolite SolarPanel zonnepanelen

Biolite vernieuwt de SolarPanel zonnepanelen

BioLite heeft een naam op te houden als het gaat om duurzame energie voor verlichting, koken en opladen. De in New York gevestigde startup is niet direct gespecialiseerd in het bouwen van lichtgewicht of onverwoestbare buitensport- en kampeerspullen.

De kracht van Biolite zit hem in het combineren van verschillende technieken en functionaliteiten. Zo heeft Biolite een aantal lichtgewicht zonnepanelen alsmede bijpassende powerbanks en ledlampen. Dit seizoen heeft het bedrijf de bekende Solarpanel zonnepanelen geheel vernieuwd.

Dat mag ook wel eens. De SolarPanel 5 en 10 dateren alweer van 2016 en sindsdien is de techniek o dat gebied weer een stuk verder. Ook de vernieuwde BioLite’s SolarPanel 5+ is dunner en lichter dan een iPad. Met een dikte van slechts 6,6 mm en een gewicht van 390 gram kun je hem overal mee naartoe te nemen. Het zonnepaneel heeft een ingebouwde Li-Ion accu om de opgewekte elektriciteit op te slaan. De capaciteit hiervan is met de komst van het nieuwe model gestegen van 2200 naar 3200 Ah. Stroomverbruikers zoals lampen, tablets en smartphones kun je eenvoudig aansluiten door middel van een USB-aansluiting.

Je kunt hem met behulp van de beugel ergens neerzetten maar de ingebouwde bevestigingsogen op de hoeken maken het ook mogelijk om de SolarPanel aan een rugzak of fietstas te monteren. Zo kun je ook onderweg elektriciteit opwekken. Aan de bovenzijde bevindt zich een accu- en laadsterkte-indicator.

BioLite’s unieke Maximum Power Point Tracking stelt het Monokristallijne zonnepaneel in staat om zich aan te passen aan de sterkte van de zon en op elk gegeven punt optimale energie te leveren. Bij vol zonlicht heeft het zonnepaneel een opbrengst van 5Wh.

De SolarPanel 5+ kan ook zonder zonlicht functioneren, je kunt hem met behulp van een micro-USB-aansluiting ook gewoon opladen zodat je hem ook als normale powerbank kunt gebruiken. Wie een capaciteit met een grotere capaciteit wil, kan ook de SolarPanel 10+ kiezen. Die heeft dezelfde opslagcapaciteit maar een extra, uitklapbaar zonnepaneel.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel