Bip, een superlicht krukje voor op de camping en nog veel meer

Bip vouwkruk

Bip, een superlicht krukje voor op de camping en nog veel meer

Al jarenlang zijn er op de website ‘Kickstarter’ bedrijfjes op zoek naar financiering voor nieuwe, innovatieve producten. Daaronder zijn ook veel bedrijfjes die zich richten op kamperen, zoals Di-lite Equipment met hun nieuwe Bip vouwkruk.

Di-lite Equipment is een van origine Italiaans bedrijf en stelt dat de Bip de enige lichtgewicht kampeerstoel is die ook daadwerkelijk comfortabel is.

Bipod frame

Bip vouwkrukNormaliter zijn lichtgewicht kampeerkrukjes niet al te comfortabel. Ze zijn bijvoorbeeld te klein of te instabiel. De Bip daarentegen, is wel comfortabel. Dit relatief hoge niveau van comfort is te danken aan het bipod frame. Dankzij dit innovatieve frame is de Bip stabiel maar kun je er ook mee bewegen. Door dit unieke frame kun je een beetje wiebelen of schommelen, waardoor stijve spieren en gewrichten worden voorkomen. Dit is vooral fijn als je voor een lange periode moet zitten.

430 gram

De Bip weegt slechts 430 gram en is heel compacte gebouwd. Dit maakt dit krukje niet alleen handig voor op de camping, maar ook voor een trektocht. Het geringe gewicht in combinatie met de bescheiden afmetingen maken dat de Bip gemakkelijk mee te nemen is in of buiten aan een rugzak. Overigens ziet Di-lite Equipment voor de Bip veel meer toepassingen. Denk hierbij aan wachten op de bus, even uitrusten tijdens een dagwandeling, het bijwonen van een evenement in een park, noem maar op.

Aluminium, plastic en polyester

Voor de vervaardiging van dit vouwkrukje is gebruik gemaakt van uiteenlopende lichtgewicht materialen. Zo is het zitje zelf gemaakt van ademend polyester en het frame van aluminium. Ondanks het lage gewicht van deze materialen is het krukje robuust en gaan het lang mee. Di-lite Equipment beweert dat zelfs gebruikers met een gewicht van 135 kilo met gemak op het stoeltje kunnen zitten.

Twee versies

Bip vouwkrukDe Bip wordt aangeboden in twee verschillende uitvoeringen: de basic edition en de pioneer edition. De basic edition is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. De pioneer edition verschilt van de normale versie op het gebied van kleur en gebruikte materialen. Bij deze variant is het zitje namelijk niet gemaakt van polyester, maar van biologisch hennep.

Levering in mei 2019

Aangezien de Bip een zogenaamd Kickstarter-project is, wordt deze nog niet massaal geproduceerd. Er kan op de Kickstarter-pagina uit verschillende ‘pakketten’ worden gekozen van rond de $40, ieder met hun eigen voordelen. De financieringsdoelstelling van € 35.000 is inmiddels wel behaald zodat de Bip daadwerkelijk in productie kan gaan. De verwachting is dat de eerste Bip vouwkrukken in mei 2019 worden verscheept.

Like dit artikel
Tweet dit artikel