Black Diamond vernieuwt tentenprogramma

Black Diamond Distance tent

Black Diamond vernieuwt tentenprogramma

Het Amerikaanse merk Black Diamond maakt veel meer dan alleen de wandelstokken en bergklimspullen waar we het merk in Nederland vooral van kennen.

Zo maakt Black Diamond bijvoorbeeld ook tenten. Het tentenprogramma van Black Diamond wordt komend seizoen, voor het eerst in 10 jaar, ingrijpend vernieuwd. De Distance, die we hier presenteren, vormt daar een voorproefje van.

De tenten van Black Diamond zijn in Nederland wat minder bekend omdat ze vooral op wat meer extreme omstandigheden, zoals in het hooggebergte, zijn gemaakt. Evengoed zitten er voor de grammenjagers onder ons een paar interessante modellen bij. Dat geldt ook voor de Distance, het nieuwe vlaggenschip van Black Diamond. Deze tent is opvallend basic uitgevoerd, om zoveel mogelijk gewicht te besparen.

Trekkingstokken als tentstok

Black Diamond carbon trekkingstokHet is een noktent, maar stokken zitten er standaard niet bij. Je kunt bij deze tent namelijk je trekkingstokken als tentstok gebruiken. Black Diamond zal de Distance daarom optioneel ook leveren inclusief een paar carbon Z-Pole trekkingstokken. Wie liever zijn eigen trekkingstokken gebruikt, kan gebruik maken van een setje speciale adapters. Het moge voor zich spreken dat de tent erg licht is. Het gewicht van nog geen 600 gram is inderdaad verbluffend laag. Dat komt niet alleen voort uit het ontbreken van stokken. De tent heeft ook maar één ingang. Ook de hoeveelheid ventilatieopeningen is beperkt: een bovenaan bij de ingang en een onderaan bij het voeteneinde. Er is aan de binnenzijde nog wel een zakje voor een zaklamp of smartphone. De exacte afmetingen zijn nog niet bekend maar volgens Black Diamond biedt de tent voldoende ruimte voor 2 personen die niet langer zijn dan ongeveer 1,88 m.

Andere modellen

Behalve de Distance zal Black Diamond komend voorjaar ook driepersoons uitvoeringen van de FirstLight en HiLight lanceren. De bestaande tweepersoons versies van deze modellen krijgen een upgrade. Alle tenten uit deze series krijgen voortaan namelijk de zogenaamde Flow Manifold ventilatie, een systeem waarmee de luchtstroom in de binnentent volgens Black Diamond als het ware wordt geforceerd. Bovendien zouden de tenten bestand moeten zijn tegen windsnelheden van meer dan 120 km/uur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel