Blaupunkt Travel-Pilot combineert navigatie en dashcam

TravelPilot 53 CAM EU AMW / LMU

Blaupunkt’s nieuwe Travel-Pilot heeft een ingebouwde dash-cam

ZOETERMEER – Met de nieuwe Travel-Pilot 53 Cam EU LMU presenteert Blaupunkt een navigatiesysteem dat is gecombineerd met een dashboard camera. Veel mensen hebben uit bijvoorbeeld veiligheidsoverwegingen de behoefte om soms beeldopnamen te kunnen maken van alles wat zich voor het voertuig afspeelt.

Dat kan natuurlijk met een speciale dashboardcamera, maar als je misschien ook al houders voor een navigatiesysteem en een smartphone aan je voorruit hebt zitten, wordt het erg vol.

Dan is het handig als je dit kunt combineren, zoals Blaupunkt doet met de nieuwe Travel-Pilot 53 Cam EU, en zo wat ruimte kunt besparen. Het apparaat is voorzien van een redelijk groot touchscreen met een beelddiagonaal van ruim 5 inch oftewel 12,7 centimeter. Het navigatiesysteem is voorzien van een automatische TMC melding van files (Avanteq TMC), een optioneel 3D aanzicht, individueel instelbare en vrij te kiezen gebruikersprofielen. Via de optie “Rittenoverzicht” kun je de gemaakte ritten terugzien, inclusief de afgelegde kilomters en reistijd. Je kunt de dash-cam horizontaal en verticaal richten. De camera maakt HD beelden met een resolutie van 720 pixels bij 30 frames/seconde. De beelden worden opgeslagen op een separate Micro-SD kaart van maximaal 32 GB, die groot genoeg is opnames van meerdere uren op te slaan. Je kunt de beelden met behulp van gratis beschikbare software achteraf ook afspelen op een PC. Het navigatiesysteem heeft ook een AV-aansluiting waar je een achteruitrijcamera op aan kunt sluiten.

De winkeladviesprijs van de Blaupunkt Travel-Pilot 53 Cam EU bedraagt 249,- euro. We moeten jullie er wel op attenderen dat je een dash-cam vanwege de privacywetgeving in niet alle landen mag gebruiken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel