Bliss Mobil blijft programma uitbreiden en innoveren

Bliss Mobil camperunit 13-voets

Bliss Mobil blijft programma uitbreiden en innoveren

Bliss Mobil is misschien niet zo bekend bij de Nederlandse kampeerders. Dit in Breda gevestigde bedrijf is echter wereldwijd een begrip op het gebied van expeditievoertuigen. In het voorjaar liet het op de beurs Abenteur & Allrad al een voorbeeld van de 13-voets ‘truck-onafhankelijke’ camperunit.

Op de Caravan Salon in Düsseldorf toonde Bliss deze ook en maakte ook meer bekend over de nieuwe lijn. Bovendien liet het bedrijf nog een aantal andere nieuwe modellen zien.

Truck-onafhankelijke camperunits

De ‘truck-onafhankelijke’ camperunits zijn, net als alle andere expeditievoertuigen van Bliss Mobil, geïnspireerd door een schat aan persoonlijke reisavonturen en ervaringen. Ze zijn ontworpen om op alle typen vrachtwagens te passen. De voordelen van het containerconcept van Bliss Mobil komen in deze nieuwe modellen nog beter tot hun recht. De nieuwe units zijn volgend jaar beschikbaar zal zijn in de kleinere formaten (11, 13 en 15 voet). Op de Caravan Salon werd de 13-voets unit getoond op een Mercedes-Benz Atego truck.

High Bed Type 4 camperunit

Ook in een lengte van 13 voet is het zogenaamde High Bed Type 4. Dit nieuwe model heeft een gecombineerde douche en toilet wat zorgt voor meer ruimte in het interieur met veel opbergruimte.  Deze unit wordt overigens gebouwd op een aluminium frame. Dat bespaart een aanzienlijk gewicht. Dit aluminium frame zal vanaf begin 2020 op de kleinere modellen van Bliss Mobil worden aangeboden. Door het lagere gewicht zijn deze units de perfecte oplossing om onder een totaalgewicht van 7,5 ton te kunnen blijven.

Camperunits voor families

Bliss Mobil heeft ook een nieuw concept camperunits ontwikkeld voor families. Het betreft twee nieuwe, compacte indelingen die beschikbaar zijn in twee formaten (XS en XL). Ze zijn voorzien van vier tot zeven zitplaatsen, uiteraard gecombineerd met een overeenkomstig aantal bedden en voldoende laadvermogen.

20-Voets met quadgarage

Bliss camperunit 20-voetsOok liet Bliss Mobil een 20-voets unit op een Mercedes-Benz Zetros vrachtwagen zijn. De 20-voet standaarduitvoering heeft een vast full-size comfortabel tweepersoonsbed, een zespersoons U-bank die kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed en een volledig uitgeruste keuken met een ruim aanrechtblad met geïntegreerd inductiekooktoestel. Het toilet en de badkamer zijn gescheiden, en als de deur van de douche in een hoek van 90 graden is gedraaid, kan de deur van de douche ook dienen als scheiding tussen het woon- en slaapgedeelte. Aan de achterzijde zijn er twee deuren waar twee reservebanden in kunnen en die toegang geven tot de quad-garage. De quad-garage is uitgerust met een automatisch liftplatform. Het platform is in staat om 500 kg lading van de grond in de garage te laden. De garage biedt voldoende opslagruimte voor een full-size 4×4 quad.

Like dit artikel
Tweet dit artikel