BMW en The North Face bedenken samen de Futurelight camper

 Futurelight camper

BMW en The North Face bedenken samen de Futurelight camper

Hij ziet er een beetje uit als een maanlander, of robot. Maar deze Futurelight Camper is toch echt een outdoortrailer en bedoeld om mee te kamperen.

Futurelight Camper is een studieproject van BMW en The North Face. Wie de tentencollectie van The North Face een beetje kent, zal in de Futurelight Camper ook wel een beetje de vorm van de bekende Geodome tenten herkennen.

De outdoortrailer is het resultaat van een samenwerking de Duitse autofabrikant en de Amerikaanse outdoorspecialist. Hij werd eerder dit jaar gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas begin dit jaar. Daar kon je hem niet in levende lijve zien maar in virtual reality bekijken. Nu is Futurelight Camper niet alleen een mooi plaatje, er is namelijk wel degelijk nagedacht over de uitvoering. BMW was verantwoordelijk voor het frame en heeft voor de Futurelight Camper een speciaal chassis van koolstofvezel ontworpen.

Nanovezels

De vorm van de opbouw bestaat uit meerdere driehoeken en doet ons op die manier een beetje denken aan de eveneens futuristisch gevormde koepeltenten van Heimplanet. Uiteraard is The North Face, dat al vele jaren kwaliteitstenten maakt, verantwoordelijk voor het omhulsel van de opbouw. Dit omhulsel is gemaakt van nanovezels. Het is een gepatenteerd high-tech materiaal, vervaardigd van extreem dunne nanovezels. Omdat deze zo dun zijn, kunnen ze alleen worden gesponnen met behulp van een elektrisch veld. De ruimte tussen de vezels is daarbij zo uitgekiend dat ze wel lucht maar geen water doorlaten. “De buitenkant van de Futurelight Camper zorgt voor een ventilatie in het interieur die voorheen niet beschikbaar was”, legt een woordvoerder BMW uit. “Bovendien is de gehele constructie natuurlijk zeer licht.” De twee bedrijven hebben echter nog geen informatie verstrekt over de grootte en het gewicht van de Futurelight Camper. De kans dat het voertuig daadwerkelijk op de markt komt, zal minimaal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel