Boek over ombouwen oude VW campers

Bulli boek VW buscamper

Boek over de restauratie van 2 oude VW buscampers

ZOETERMEER – Als er iets een cult-status heeft verworven in de kampeerwereld, is het wel de tot buscamper omgebouwde Volkswagenbus. Tienduizenden, zo niet honderdduizenden VW-busjes waren en zijn nog steeds in gebruik als vrijetijdsvoertuig, camper en voor dagelijks gebruik.

Met name de oudere modellen zoals de T2 en T3 zijn echte liefhebbersmodellen geworden. In goede staat, helaas zijn dat er niet zo veel meer, brengen deze klassieke busjes nog steeds een fiks bedrag op.De cult-status is bij onze oosterburen, die de VW-busjes liefkozend Bulli noemen, nog veel groter. Het is natuurlijk ook het thuisland van Volkswagen. De Duitser Heiko P. Wacker heeft zelfs een boek over het restaureren van 2 T2 Bulli’s geschreven.

Daarbij moet hij het manuscript ongetwijfeld met vette vingers hebben geschreven, aangezien hij de restauratie van één van beide busjes helemaal zelf heeft uitgevoerd.

Het boek beschrijft 2 ombouwproijecten. In het eerste project wordt een oude T2 door Heiko Wacker zelf opnieuw opgebouwd met een minimaal budget, bij het tweede busje gaat het om een buscamper met klapdak, namelijk een door Westfalia omgebouwde bus met hefdak en de bekende Helsinki indeling. Passend bij die tijd is die bus van binnen uitgevoerd in groen. De eigenaar van deze buscamper streeft naar perfectie zodat dit project een prachtig voorbeeld voor andere enthousiaste klussers is.

Wie het Duits machtig is zal merken dat Heiko P. Wacker de hergeboorte van beide Bulli’s informatief beschrijft maar ook niet bang is om er de nodige humor aan toe te voegen. In beide projecten staat de strijd tegen het roestmonster centraal.

Het boek „Das Bulli-Projekt“ van Heiko P. Wacker is uitgegeven door Huber-Verlag, heeft 248 bladzijden en heeft in Duitsland een adviesprijs van € 21,90.

Like dit artikel
Tweet dit artikel