Boony Stomper: lichtgewicht off-road teardrop caravan

Sunnyhill Offroad Boony Stomper

Boony Stomper: lichtgewicht off-road teardrop caravan

In Nederland hebben we nog maar weinig natuur en is terreinrijden bijna niet mogelijk. Wildkamperen is hier helemaal niet toegestaan. Maar wie richting Oost-Europa gaat, of naar Schotland of Scandinavië, die kan zijn hart ophalen.

Dat kan ook in de Verenigde Staten, waar Sunnyside Offroad een speciale off-road caravan genaamd Boony Stomper op de markt brengt. Deze is zo compact uitgevoerd, dat je hem ook met kleine terreinwagens of quads kunt trekken.

Ideaal voor in het terrein

De opbouw van de caravan is gebaseerd op het bekende, eveneens Amerikaanse Teardrop model. Ook het interieur, waar alleen een slaapplek is, doet daar aan denken. Ook de plek voor de keuken, geïntegreerd in de achterzijde, komt ermee overeen. Maar daarna houdt de gelijkenis toch wel op. Want de Boony Stomper staat op een opvallend robuust onderstel. Hij heeft een flinke bodemvrijheid en een grote veerweg dankzij de ‘coilover’ vering met forse wieldraagarmen en dito schroefveren. In combinatie met de oversized velgen en terreinbanden is de Boony Stomper uitstekend geschikt voor in het terrein. Sunnyside Offroad zegt dat ze de trailers dan ook in het “zwaarste” terrein testen.

Lichtgewicht

Op het stalen onderstel van de Boony Stomper heeft Sunnyside Offroad een lichtgewicht opbouw geplaatst, met aluminium wanden. De spatborden en wielkasten zijn gemaakt van robuuste aluminium panelen. Veel ‘off-road’ aanhangers en caravans zijn zodanig zwaar uitgevoerd, dat je er een flinke trekauto voor moet hangen. Dat is niet het geval bij de Boony Stomper. Deze heeft naar eigen zeggen een ultralichte constructie. Daardoor kun je hem ook met een kleinere (terrein)auto trekken, of zelfs met een UTV. Dat is een soort van uit de kluiten gewassen quad voor twee personen met een kleine laadbak.

Voor twee personen

Ook de caravan zelf is voor twee personen bedoeld, en is slechts 2,81 meter lang. Die twee personen beschikken over een bed met een lengte van twee meter, met daarboven de nodige bergruimte. Tegen meerprijs kan het bed worden uitgevoerd met een comfortabele Memory Foam van 15 cm dik. De buitenzijde kan in een groot aantal kleuren worden geleverd, en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om de Boony Stomper te personaliseren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel