Bouwsets voor stoere, veelzijdige buscampers van Essential Vans

Bouwsets voor buscampers van Essential Vans

Bouwsets voor stoere, veelzijdige buscampers van Essential Vans

Het in het Oostenrijkse Graz gevestigde Essential Vans biedt een bouwset aan om een bestelwagen naar buscamper om te bouwen.

Men wil hiermee het gat vullen tussen een compleet ingerichte camper en de losse meubelmodules, die steeds vaker worden aangeboden. Dankzij het slimme railsysteem biedt de inbouwkit van Essential Vans dezelfde flexibiliteit als de modulaire systemen.

Veelzijdig

Essential Vans speelt hiermee in op sportief ingestelde camperaars die vaak de meest uiteenlopende individuele wensen hebben. De een gaat een weekendje wandelen en heeft alleen vervoer en onderdak nodig. De ander wil zijn mountainbikes mee kunnen nemen, of misschien wel een kano, of surfplank. Bijkomend voordeel is dat de inbouwkit relatief snel leverbaar is, zodat men niet heel lang hoeft te wachten op een kant-en-klare camper.

Montage

Het doel van Essential Vans is om een kale bestelwagen individueel en flexibel, maar ook redelijk betaalbaar om te bouwen tot een functionele buscamper. Het Oostenrijkse bedrijf maakt gebruik van modulaire meubels en toebehoren die in een railsysteem worden gehaakt. Het resultaat is een multifunctionele structuur die naar behoefte kan worden aangepast, bestaande uit vliegtuigrails, extra zitplaatsen en basiskampeeruitrusting. Het systeem wordt in de lege bestelwagen gemonteerd, waarbij de basiscomponenten in een paar eenvoudige stappen kunnen worden gemonteerd.

Zelf doen of laten doen

Dit maakt het mogelijk om de bestelwagen binnen enkele minuten om te bouwen tot een vrijetijdsvoertuig of buscamper. De klant kan zelf beslissen of hij de ombouw aan de hand van de gedetailleerde instructies zelf wil uitvoeren of dat het door een van de partnerwerkplaatsen laat doen. Daar kan hij eventueel ook een reeds omgebouwd voertuig kopen.

De kopers die de ombouw zelf doen, kunnen eventueel worden ondersteund door middel van conversieworkshops en after sales service. Het slim uitgekiende, modulaire concept en de perfect op elkaar afgestemde accessoires maken het mogelijk om de functies en toebehoren op elk gewenst moment uit te breiden.

Bouwsets

De prijzen van de bouwsets beginnen bij ruim 12.000 euro. Het belangrijkste onderdeel is uiteraard het railsysteem van luchtlijnrails dat aan de wanden wordt bevestigd. Daaraan wordt weer het meubilair gemonteerd. Het basispakket omvat ook de wand- en dakisolatie, die al op maat is gesneden een eenvoudig in het voertuig kan worden gelijmd.

Configuraties

De bouwsets, die op dit moment alleen voor de Mercedes Sprinter verkrijgbaar zijn, zijn in diverse configuraties verkrijgbaar. De bedden zijn in twee varianten te configureren. De ene variant is voor een dwarsbed, de andere voor boven of tegenover elkaar geplaatste eenpersoonsbedden. Eventueel zijn er nog meer configuraties mogelijk. Die bedden hangen aan de vrije zijde met riemen aan het plafond, zodat de bergruimte onder het bed volledig vrij blijft. Ook kunnen ze worden opgeklapt om ruimte te besparen. Bovendien kunnen ze, omdat er rails op verschillende hoogtes zitten, op verschillende hoogtes worden gemonteerd.

Zo kunnen er ook op allerlei manieren werkbladen worden geplaatst, en naderhand een andere plaats krijgen. De bergruimte is op twee manieren gerealiseerd. De basis is een wandrek met roestvrijstalen planken, waarvan je ook hangkasten kunt maken. Daarin kan men ter aanvulling weer speciaal ontwikkelde hangzakken plaatsen. Die hangzakken kunnen thuis al worden ingepakt en in een handomdraai in de camper worden opgehangen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel