BOVAG wil APK voor caravans

kampeerzaken.nlEigenlijk weet iedere caravaneigenaar het diep in zijn hart heus wel, er zijn een paar onderdelen van zijn caravan die regelmatig gecontroleerd of onderhouden moeten worden. De remmen, verlichting, gasinstallatie, de banden, de koppeling etcetera. En toch presteren velen het ieder jaar weer om met een onveilige caravan op pad te gaan, met alle gevolgen van dien. In het minst erge geval loopt het af met het vervangen van een lampje, niet zelden leidt het tot ernstig letsel en schade.
 Tijdens het begin van de traditionele kampeerweekenden en vakanties wordt er door de politie en diverse organisaties dan ook driftig gecontroleerd, en niet zonder resultaat. Vele caravans en andere aanhangwagen dienen dan ter plekke te worden gerepareerd, of worden zelfs van de weg gehaald
De Bovag pleit dan ookvoor een wettelijk verplichte keuring voor caravans. De Bovag zou behalve een verplichte keuring voor caravans ook graag zien dat ook normale aanhangwagens (en vouwwagens) een keer in de zoveel jaar gecontroleerd worden. Dit kan gebeuren bij één van de duizenden bij de Bovag zijn aangesloten bedrijven.
Zie ook www.bovag.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel