Bowlus Rivet: exclusief en grensverleggend, ook qua prijs

Bowlus Rivet caravan

Bowlus Rivet: exclusief en grensverleggend, ook qua prijs

Het Amerikaanse merk Bowlus introduceert met de Rivet een revolutionaire stap in de wereld van luxe caravans. Dit model, dat de grenzen van technologie, comfort en off-grid capaciteiten verlegt, markeert een nieuwe era in avontuurlijk reizen. De Rivet, een combinatie van nostalgische elegantie en vooruitstrevende innovaties, belooft kampeerliefhebbers een ongekende ervaring.

De kern van de Rivet’s aantrekkingskracht ligt in de AeroMove technologie, een primeur voor in serie geproduceerde caravans. Deze zelfaandrijvende, zelfvoorzienende en op afstand bestuurbare caravan transformeert de manier waarop gebruikers hun recreatievoertuig gebruiken. Deze ingebouwde mover maakt de Rivet niet alleen uniek in zijn klasse maar ook bijzonder praktisch in gebruik. Het manoeuvreren op campings en in parkeerplaatsen wordt een fluitje van een cent, zelfs op hellingen tot 25 procent.

Autonoom

De Bowlus Rivet schittert ook op het gebied van duurzaamheid en autonomie, dankzij een hoogwaardig energiebeheersysteem. Met een “yacht-quality” 8 kWh lithiumaccu en tot 660 W aan zonnepanelen, stelt het systeem gebruikers in staat om onafhankelijk van het elektriciteitsnet te verblijven, zonder compromissen op het gebied van comfort te moeten doen. Het energiebeheersysteem van de Rivet biedt de mogelijkheid om tot vier dagen off-grid te functioneren, met alle huishoudelijke apparaten operationeel, van airconditioning tot verwarming.

Tijdloos design

Qua design en interieur laat de Rivet weinig te wensen over. Over het exterieur kunnen we kort zijn, het glanzende aluminium valt enorm op maar voegt zich toch ook weer mooi naar de omgeving. De karakteristieke vintage-look is tijdloos en steelt bijna ieders hart. Maar ook het interieur van de Rivet is bijzonder. Het biedt een grote slaapkamer met een kingsize bed, een luxe badkamer en suite alsmede een ruime woonkamer en keuken. Het “Onyx” interieurpakket benadrukt het stijlvolle decor nog eens met diverse matzwarte details.

Kostbaar

Bowlus zet met de Rivet een nieuwe standaard in de kampeerbranche. De combinatie van geavanceerde technologieën, luxe voorzieningen en de capaciteit voor onafhankelijk leven maken van de Rivet niet alleen een begerenswaardige caravan maar ook een ware game-changer op het gebied van avontuurlijk reizen. Met de Rivet slaat Bowlus ook duidelijk een nieuwe richting in, het bedrijf richt zich hiermee op jonge, technisch onderlegde kopers die avontuur zoeken zonder in te boeten aan comfort of luxe​.

Daar staat uiteraard een behoorlijke prijs tegenover. Met een startprijs van $165,000, waarbij het AeroMove systeem voor een extra $10,000 kan worden toegevoegd, positioneert de Rivet zich in het allerhoogste segment. Wat dat betreft is het misschien maar goed dat de Bowlus Rivet alleen maar in Noord-Amerika verkrijgbaar is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel