Bowlus Terra Firma verenigt moderne techniek met authentieke retrolook

Bowlus Terra Firma retro caravan

Bowlus Terra Firma verenigt moderne techniek met authentieke retrolook

Wie een echt aparte caravan zoekt, zou als een blok voor de Bowlus Terra Firma caravan kunnen vallen. Deze caravan doet denken aan de begintijd van de luchtvaart maar is ook gebouwd met de modernste techniek.

Sterker nog, van binnen is hij uitermate chique en luxe. Glamping on steroids, om het zo maar te zeggen. Dat geldt ook voor de prijs. Die is zo hoog, dat we die maar voor het laatst bewaren.

Maar het is en blijft een bijzondere combinatie. Een caravans met 21e-eeuwse techniek verpakt in een uiterlijk dat aan de jaren ’30 doet denken. Die bijzondere stijl wordt overigens voortgezet naar het interieur. Alles in en aan de Bowlus Terra Firma is gericht op een stijlvolle kwaliteit. De opbouw is afgewerkt met 80 aluminium panelen, die zo zijn gevormd dat hij daarmee zijn karakteristieke vliegtuigvorm heeft. Hiervoor gebruikt Bowlus ongeveer 5.000 klinknagels, die afkomstig zijn uit de vliegtuigindustrie. Bowlus trekt voor het polijsten van de opbouw, zodat hij zijn prachtige, spiegelende finish krijgt, maar liefst 100 uur uit. Ondanks het forse formaat weegt de caravan leeg maar iets meer dan 1.400 kilo.

Off the grid kamperen

Ook het technische gedeelte is state-of-the-art. De Terra Firma heeft een 8 kWh lithium-ionaccu waarmee je 2 weken “off the grid” kunt kamperen zonder hem op te moeten laden. De gebruikers van de Terra Firma kunnen de functies en instellingen van het energiebeheersysteem – zoals vloerverwarming en de normale verwarming – op afstand bedienen via een app op de smartphone. Het woongedeelte heeft twee dakramen.  Koken kan binnen, maar hij heeft ook een buitenkeuken.  Geheel passend in deze tijd waarin we wat meer op onze gezondheid letten, is de Terra Firma uitgerust met HEPA luchtfilters, UVC-verlichting en filtersysteem voor het drinkwater.

Interieur

Het interieur is ook bijzonder. Om te beginnen kunnen klanten kiezen uit 56 miljoen (!) verschillende interieurcombinaties zodat iedere Terra Firma aan ieders persoonlijke stijl kan worden aangepast. Alle Bowlus modellen hebben een ‘hotelstijl’ badkamer en een ruime slaapkamer. Het bed is ook om te bouwen van twee aparte bedden tot een kingsize bed. Ook is er gedacht aan onze trouwen viervoeters. In de banken zijn uitschuifbare, temperatuurgeregelde voederbakjes en een speciaal bed voor de hond geïntegreerd.

Kostbaar

Natuurlijk, zo’n exclusief product heeft zijn prijs. Het bouwen is arbeidsintensief en er wordt gebruik gemaakt van kostbare, hoogwaardige materialen. Maar dat Bowlus een prijskaartje van maar liefst 265.000 dollar aan de Terra Firma zou hangen, dat zou je toch niet verwachten. Dat maakt hem natuurlijk nóg exclusiever. De kans dat Bowlus een Terra Firma naar Europa zal verkopen en verschepen zal overigens minimaal zijn. Laten we ons dus niet druk maken om de prijs maar ons gewoon lekker aan de plaatjes vergapen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel