BR Systems Bike-Lift met ingebouwde tillift

BR-Systems Bike-Lift

De Bike-Lift fietsendrager van BR-Systems

ZOETERMEER – Wie elektrische fietsen mee wil nemen met de camper, ziet zich al gauw voor het dillema gesteld dat deze behoorlijk zwaar zijn.

Als je die e-bikes niet in de garage van de camper kunt of wilt vervoeren, dan heb je een fietsendrager nodig. Als de voorkeur daarbij uitgaat naar een wat hoger geplaatste fietsendrager, dan moet je die e-bikes dus ook wat hoger optillen.

BR-Systems

Dat optillen kan in het geval van e-bikes, die al gauw zo’n 20 à 30 kilo wegen, behoorlijk lastig zijn. De Bike-Lift van BR-Systems, is speciaal voor deze situatie ontwikkeld. Achter BR-Systems zit de familie van oprichter Louis Brutsaert. Deze familie heeft op het gebied van zonwering en luifels haar sporen ruimschoots heeft verdiend. Zo rijden er duizenden camperaars tot volle tevredenheid rond met de door de familie Brutsaert ontwikkelde Omnistor en Prostor luifels.

Ingebouwde tillift

BR Systems Bike-LiftDe oplossing die BR-Systems voor het probleem heeft bedacht is heel eenvoudig. De fietsendrager heeft een ingebouwde tillift. Als je de fietsen op de fietsendrager wilt zetten, druk je op de knop waarna het plateau van de drager ruim een meter zakt tot een comfortabele hoogte. Het op de drager plaatsen van de fietsen is dan een stuk eenvoudiger. Daarna is het een kwestie van nog een keer op de knop drukken, en de ingebouwde lift tilt het plateau met de fietsen weer netjes omhoog.

Uiteraard is het mechanisme voorzien van de noodzakelijke beveiligingen en vergrendelingen om de fietsen op deze manier veilig te kunnen vervoeren. Het draagvermogen van de Bike-Lift is 60 kilo, meer dan voldoende voor 3 gewone fietsen of 2 e-bikes. De fiets/wielhouders zijn verstelbaar voor een optimale passing.

Europese Innovatie Award 2016

Ook de experts zijn overtuigd van het systeem van de Bike-Lift. BR-Systems kan namelijk vol trots melden dat de Bike-Lift de Europese Innovatie Award 2016 heeft gewonnen.

Meer informatie over de Bike-Lift kun je vinden op http://www.br-systems.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel