Brabantse Wal is Wandelroute van het Jaar 2013

De topogids Streekpad 17 – De Brabantse Wal is op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI uitgekozen tot winnaar van de Wandeltrofee 2013, de prijs voor de beste wandelroute & -gids van het jaar.

kampeerzaken.nlDe uitgever van deze gids is Stichting Wandelnet in Amersfoort. De winnende wandelroute loopt over een afstand van 112 kilometer door het landschap van de Brabantse Wal in West-Brabant. De route voert langs de steilranden in die regio: abrupte overgangen van hoger gelegen zandgronden naar lager gelegen zeekleipolders.Begin- en eindpunt van het traject is Bergen op Zoom.

 

Juryrapport
De jury roemt in haar rapport de goede uitwerking van het thema steilranden, het afwisselende landschap, het nagenoeg perfecte topografische kaartwerk dat in de gids is gebruikt en de duidelijk zichtbare markeringen. ‘Deze route voert langs een van de mooiste en interessantste fenomenen van Nederland’, aldus het juryrapport.


 

Kanttekeningen
Wel plaatst de jury kanttekeningen bij de keuze om, op enkele punten bestaande varianten van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) niet te volgen, ‘met als consequentie dat de wandelaar enkele keren een veel minder aantrekkelijk tracé – vaak ook nog verhard – moet volgen.’ Ook de coverfoto en achterpagina van de gids kunnen volgens de juryleden beter. De overige genomineerden voor de Wandeltrofee waren Wandelpareltjes van Joop Duijs, Wandelverslaggever van De Telegraaf en de Dagstappersgids Antwerpen 2 van Uitgeverij Lannoo Groep.

 

Voor meer informatie: www. wandelzoekpagina.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel