Brand Topas 350 volgt Galaxy 350 op

Brandt Topas 350 voortent

Brandt Topas 350 volgt Galaxy 350 op

Met de nieuwe Topas 350 introduceert het Duitse merk Brand Tenten een voortent van maar liefst drie en een halve meter diep. Op de Caravana in Leeuwarden liet Brand deze opvolger van de 4-seizoenen Galaxy 350 voor het eerst zien.

Brand Tenten maakte na de Caravana bekend dat er dusdanig veel interesse was in de nieuwe Topas 350 dat er, na het maken van een aantal kleine aanpassingen, zo snel mogelijk zal worden gestart met de productie van de voortent.

Modulair systeem

De Topas 350 is uitgerust met een zogenaamd modulair systeem. Hierdoor kunnen de panelen aan de voorzijde van de tent precies ingedeeld worden zoals men dan fijn. In de zijwanden zijn grote panoramaramen verwerkt. Hierdoor komt er ondanks de indrukwekkende diepte van de tent alsnog genoeg licht binnen. De Easy-Zip-Zijwanden zijn overigens binnen een mum van tijd te open te ritsen. Dit in combinatie met het modulaire systeem zorgt voor een uiterst flexibele voortent die binnen een paar minuten naar wens kan worden aangepast.

Optie voor extra licht of robuust frame

Het standaard stalen (28 x1 mm) frame is robuust en is uitgerust met een PowerGrip snelspan-systeem. Bij aanschaf is er overigens ook de optie om een extra lichte uitvoering van het frame of een zwaarder, robuuster frame te kiezen. Het lichte frame is vervaardigd uit aluminium (32 x 1,5), het sterkere frame uit zwaarder staal (32 x 1,5 mm).

Ten Cate All Season Residential

Voor het tentdoek is gebruik gemaakt van hoogwaardig Ten Cate All Season (Residential) materiaal. Dit materiaal is speciaal door Ten Cate ontwikkeld voor seizoensgebruik. Het materiaal is waterdicht, ventilerend en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is de buitenkant van het tentdoek voorzien van een speciale coating waardoor de isolerende, ventilerende en waterdicht eigenschappen worden versterkt. Dit maakt dat de Brand Topas 350 uitermate geschikt is voor gebruik in zowel slecht weer als bij warme, droge omstandigheden.

Veel aandacht voor details

Naast het modulaire systeem, de hoogwaardige materialen en het stevige frame is er ook veel aandacht besteedt aan details. Zo zijn de ritsen afkomstig van YKK en is de tent voorzien van dubbele slikranden. Bovendien is er goed nagedacht over de ventilatie. Hierdoor is de Topas 350 ook comfortabel in de zomer.

Diverse uitbreidingsmogelijkheden

Is deze voortent nog niet ruim genoeg? Dan is de tent uit te breiden met de Universal SB uitbouw van Brand Tenten. Ook is de Topas 350 compatibel met de bijpassende 4-seizoenenluifel (Parasol HD) en uiteenlopende zonneluifels.

Bekijk de Topas 350 in de nieuwe showroom

De Topas 350 is, net zoals andere tenten van Brand Tenten, te bewonderen in de nieuwe showroom van het merk in Elburg. Wanneer de Topas 350 precies beschikbaar zal zijn is voor alsnog onduidelijk, evenals de prijs. De verwachting van de Brand zelf is dat de productie dit voorjaar zal worden gestart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel