Brandstoftekort Frankrijk snel voorbij

brandstoftekort Frankrijk

Het brandstoftekort in Frankrijk is gelukkig zo goed als voorbij

ZOETERMEER – In de loop van deze week ging het nieuws rond dat er in Frankrijk weer een dreigend brandstoftekort was in verband met stakingen en blokkades van brandstofdepots.

Zo snel als die stakingen en blokkades kwamen, zijn ze ook weer weg. Dat wil zeggen: de acties en de daarmee gepaard gaande blokkades van de brandstofdepots zijn sinds gisterochtend weer voorbij. De tankstations kunnen dus weer worden bevoorraad.Het zal uiteraard nog wel wat tijd kosten voordat de achterstand in de bevoorrading is ingehaald. Er zullen de komende dagen dus nog diverse tankstations zijn waar nog een tekort aan brandstof is.

Bijtijds tanken kan dus zeker geen kwaad, om op die manier te voorkomen dat je onverhoopt met een lege tank komt te staan, als je wordt geconfronteerd met een (zoveelste) tankstation dat nog niet (voldoende) is bevoorraad.

Afgelopen week was er door de acties, waarbij vrachtwagenchauffeurs de brandstofdepots gedeeltelijk blokkeerden, vooral in de omgeving van Parijs een tekort aan brandstof. Gelukkig is dat nu, met het Pinksterweekend in het vooruitzicht, zo goed als opgelost.

Like dit artikel
Tweet dit artikel