Brengen de nieuwe plannen van Stellantis ook een nieuwe Fiat Ducato?

Brengen de nieuwe plannen van Stellantis ook een nieuwe Fiat Ducato?

Brengen de nieuwe plannen van Stellantis ook een nieuwe Fiat Ducato?

Het camperleven kent een ongekende populariteit in Europa. Maar het feit dat er nogal wat leveringsproblemen zijn met de Fiat Ducato, jarenlang het populairste basisvoertuig voor campers, komt dan uiteraard heel slecht uit.

Daarom zien veel camperbouwers zich gedwongen om over te stappen op andere basisvoertuigen, zoals de Mercedes-Benz Sprinter, Ford Transit, Renault Master, Volkswagen Crafter of MAN TGE. Maar recent heeft Stellantis, eigenaar van Fiat, een groot offensief op bestelwagens aangekondigd. Houden die ook een nieuwe Fiat Ducato – of een vergelijkbare bestelwagen – in? Met dieselmotor, of alleen elektrisch?

De plannen van Stellantis

Stellantis heeft onlangs zijn Pro One-initiatief aangekondigd, een groots plan dat zich richt op de bedrijfswagenmarkt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het maar liefst 16 nieuwe bedrijfswagens in de planning heeft. Voor camperliefhebbers kan dit nieuws opwindend zijn, aangezien we mogen verwachten dat die plannen ook een opvolger van de Fiat Ducato inhouden.

Maar gezien de groeiende interesse in duurzaamheid en de verschuiving naar elektrificatie, staat Stellantis ook aan de vooravond van een revolutie in hun aanbod. Er zullen van alle toekomstige modellen ook elektrische varianten komen. Die kunnen enerzijds interessant zijn, maar het kan ook betekenen dat Stellantis wat betreft de ontwikkeling van bestelwagens met dieselmotor een pas op de plaats doet.

Misschien alleen een elektrische Ducato?

De Fiat Ducato heeft zich al heel lang gevestigd als een favoriete keuze voor camperombouw. Zijn ruime interieur, betrouwbaarheid en flexibiliteit maken het een ideaal basisviertuig voor campers. Maar hoe past dit alles in Stellantis’ nieuwe visie?

Het Pro One-initiatief hint naar een mogelijke elektrische variant van de Ducato. Een elektrische Ducato zou niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook voordelen bieden zoals stillere werking en potentieel lagere onderhoudskosten. Alleen kleven er ook nadelen aan een elektrische variant. Het rijbereik bijvoorbeeld, zodat je op lange ritten nogal wat tijd aan de laadpauzes kwijt bent, en ook het gewicht. Het gewicht van het accupakket kan zorgen dat het laadvermogen van het voertuig sterk vermindert.

Valt vast wel mee

Met de plannen van Stellantis om marktleider te worden in elektrische bedrijfsvoertuigen in Europa, is het niet ondenkbaar dat de Ducato een van de pioniers in deze verschuiving zou kunnen zijn. Dat zou ook kunnen betekenen dat men geen grote stappen zet in de ontwikkeling van een nieuwe, dieselaangedreven Ducato. Maar als we het vanuit de optiek van de landen als bijvoorbeeld Frankrijk en Italië bekijken, waar men nog echt niet van plan is om afscheid te nemen van de dieselmotor, zal het waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen.

Deze week maakt Stellantis als het goed is meer bekend over de plannen voor een (elektrisch) bedrijfswagenoffensief. Mocht er dan meer duidelijkheid zijn over de toekomst van de Fiat Ducato, zullen we dat uiteraard laten weten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel