Bruno: duurzame en sportieve minicaravan van Kuckoo Camper

Bruno: compacte, duurzame mincaravan van Kuckoo Camper

Bruno: compacte, duurzame mincaravan van Kuckoo Camper

Met de toegenomen belangstelling voor kamperen en buitensportactiviteiten zien we dat ook sommige minder courante kampeermiddelen weer populairder worden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kleine, druppelvormige ‘tear drop’ caravans, die uit de Verenigde Staten komen overwaaien.

Die kleine, sportieve caravans zijn vooral in trek bij de jongere, avontuurlijk ingestelde kampeerders. Daar is ook de nieuwe Squaredrop van Kuckoo Camper goed voorbeeld van. Dit jonge Duitse bedrijfje trekt zich niets aan van de gebruikelijke druppelvorm maar kiest voor een ruimer, hoekig met model waarbij de focus op duurzaamheid ligt.

Keuken

De doorsnee teardrop, zoals die in de VS gebruikt wordt, bestaat uit een vrij groot slaapgedeelte. Achter, aan de buitenzijde van het voertuig, bevindt zich de keuken. Die wordt enigszins tegen de regen beschut door de geopende klep. In de VS, waar het weer wat minder onvoorspelbaar is, werkt dat prima. In West-Europa zul je er een luifel of tent bij moeten hebben of accepteren dat je soms in de regen staat te koken. Dat is een van de redenen dat Cuckoo Camper de keuken ook achterin het voertuig heeft geplaatst, maar deze aan de rechterkant, net als een lade, naar buiten laat schuiven. Dan bevindt hij zich direct onder de beschutting van de luifel. Bovendien is de keuken ook van binnenuit toegankelijk. Dankzij de wat meer vierkante vorm kun je de Kuckoo Bruno ook wel een ‘Squaredrop’ noemen, die achterin wat hoger is zodat je daar voldoende hoogte hebt om (zittend) te koken.

Compact

De Kuckoo Bruno ‘Squaredrop’ is totaal – dus inclusief dissel – 4,45 meter lang. Hij is 1,94 meter breed en 1,85 meter hoog. Hij is dus amper breder en hoger dan de gemiddelde SUV. Dat betekent dat je met een rustige rijstijl nog steeds een heel redelijk brandstofverbruik hebt. Ook de wendbaarheid van zo’n relatief kleine combinatie is uiteraard een stuk beter. Verder weegt de lege Kuckoo Bruno 530 kilo en bedraagt de maximaal toegestane massa 750 kilogram. Hij heeft dus geen eigen kenteken en ook een rijbewijs B is voldoende. Optioneel is de Kuckoo Bruno overigens ook leverbaar met een hogere maximaal toelaatbaar massa, tot maar liefst 1.300 kilo.

Binnen is de Kuckoo Bruno, net als de normale tear drop trailers, eigenlijk niet meer dan een groot bed op wielen. Opvallend zijn de drie grote ramen, die voor veel daglicht zorgen. Ze zijn vervaardigd van echt glas en zijn voorzien van rolgordijnen en muggenhorren. Verder heeft de Kuckoo Bruno drie kasten en veel legplanken.

Duurzaamheid

Daarnaast legt het in het Duitse Löchgau gevestigde bedrijf de focus ook op duurzaamheid en maakt men vooral gebruik van producten van regionale leveranciers. Het interieur is volledig gemaakt van geolied hout, de stalen balken zijn vervaardigd door een naburig bedrijf. Elk product is handgemaakt.

Uitrusting en prijs

De basisuitrusting omvat een stroompakket met 12/230 volt en buiten- en binnenverlichting. In die uitvoering begint de prijs voor de Kuckoo Bruno bij € 14.990. Je kunt de uitrusting optioneel laten uitbreiden met een dakdrager, luifel, fietsenrek op de dissel, buitendouche, zonnepanelen en een omvormer.

Na de Kuckoo Bruno volgt er later nog een zusje met de naam Emma.

Like dit artikel
Tweet dit artikel