Modulaire, uitneembare meubelunits voor buscampers

buddybox meubels camper

Modulaire meubels voor buscampers

WANNWEIL – De Duitse ondernemer Gerhard Euchenhofer is van mening dat de meubels van een buscamper uitneembaar moeten zijn. Allemaal leuk en wel, maar als je in Nederland aanspraak op een camperkenteken wilt maken, dan moet er toch een meer permanente inrichting in de camper aanwezig zijn. Maar dat weer prima kunnen met de Buddybox meubelmodules die Gerhard Euchenhofer levert, mits je ze maar permanent in plaats van demontabel monteert. Omdat deze meubelmodules gebruik maken van de standaard bevestigingsmogelijkheden van bestelbussen zijn ze natuurlijk ook relatief eenvoudig te plaatsen.

Omdat de modules niet specifiek voor bepaalde campers zijn gemaakt, kunnen ze ook voor andere recreatiedoeleinden zoals in een recreatiewoning of boot worden geplaatste. Ze zijn licht in gewicht en gemaakt van duurzaam glasvezelversterkt kunststof, en leverbaar in verschillende (RAL) kleuren. Met een gemiddeld gewicht van nog geen 10 kilo per module is er niet al te veel spierkracht benodigd om ze te kunnen (ver)plaatsen. Een hoge module meet ongeveer 40 x 40 x 75 centimeter, de lage module heeft dezelfde grondmaat en is 45 centimeter hoog. De modules kosten rond de 300 euro per stuk en kunnen als kastje, krukje of, als er ook een bijpassende toiletbril wordt besteld, droogtoilet worden gebruikt. Ze kunnen los, of naast elkaar worden gemoneteerd en zo bijvoorbeeld een compleet keukenblok vormen.

buddybox camper meubelsEuchenhofer levert daarom niet alleen lege modules, maar ook module genaamd „Washbuddy“, „Cookbuddy“ en „Spacebuddy“. De eerste is bedoeld als wastafel met watertankje, pompje en spiegel en kost ongeveer 600 euro. De Cookbuddy heeft onder meer een uitklapbaar tafeltje en een gaskooktoestel en kost bijna 500 euro. De Spacebuddy is als kast uitgevoerd. Verder zijn er ook units met een Illy espresso apparaat. Gerhard Euchenhofer is overigens nog bezig om zijn programma verder uit te breiden, ook met modules die twee keer zo breed zijn.

Meer informatie is te vinden op buddybox.de

Like dit artikel
Tweet dit artikel