Bumo expeditiecamper met houten opbouw

Bumo expeditiecamper

Bumo expeditiecamper met houten opbouw

Expeditiecampers met vierwielaandrijving zijn de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden. Met de introductie van deze nieuwe langeafstandscamper met houten cabine van Bumo op de CMT in Stüttgart wordt dit nogmaals bevestigd.

Er is echter één vlak waarop deze expeditiecamper van andere campers verschilt. De cabine is, in tegenstelling tot veel andere campers, vervaardigd uit natuurlijke en duurzame materialen.

Mercedes-Benz Actros 2042

De Mercedes-Benz Actros 2042, een heuse vrachtwagen, vormt de basis van de camper. Hierop heeft Bumo zijn eigen houten ‘Living Box’ op geplaatst. De wooncabine is vastgezet met standaard bevestigingen, er kan daarnaast echter ook gekozen worden voor een hydraulisch systeem.

Zwitsers grenen en eikenhout

De houten cabine is gemaakt van Zwitsers grenen, eikenhout en Siberische lariks. Daarnaast is de constructie geïsoleerd met schapenwol en ventilerend hout. Hierdoor ontstaat er in de woonruimte een comfortabel leefklimaat dat te vergelijken is met dat van een berghut.

Duurzaamheid

Voor het interieur is er nagenoeg geen gebruik gemaakt van kunststof. In plaats daarvan is het complete interieur gemaakt van biologische producten en materialen. Ook de rest van de expeditiecamper is gericht op duurzaamheid. De camper is zo goed als zelfvoorzienend dankzij de grote watertanks (in totaal 400 liter), het wateropvang- en filtersysteem, de houtkachel, het zonne-energiesysteem, de 200-liter gastank en het composttoilet. Een Alde-waterboiler zorgt voor warm water en vloerverwarming.

Maximale flexibiliteit

Bumo biedt veel flexibiliteit aan klanten. Zo kunnen klanten uiteenlopende zaken naar hun eigen wens laten aanpassen. Denk hierbij aan de plattegrond van de cabine, het aantal bedden en zelfs het frame. De opbouw is overigens verkrijgbaar in drie verschillende versies: De kleine Discover Box, de middelgrote Adventerur en de grote Nomade. De Nomade versie is de versie die door Bumo werd tentoongesteld op de CMT in Stüttgart. De prijs van een volledig uitgeruste Bumo expeditiecamper bedraagt als snel meer dan een half miljoen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel