Burow bouwt camper op basis van Ford Ranger pick-up

Burof Ford Ranger Oman

Burow Oman: alkoof camper voor verre reizen

STUTTGART – Op 16 januari opent de Messe Stuttgart de deuren voor de CMT. De CMT is wat voor ons de Vakantiebeurs is. De CMT biedt echter veel meer, er is namelijk een heel groot deel van de beursvloer gereserveerd voor recreatievoertuigen.

Zo is de CMT interessant voor zowel “gewone” vakantiegangers als de mensen die liever met de caravan of camper op vakantie gaan. Traditiegetrouw zijn er ook op de CMT een aantal noviteiten te zien, zoals deze interessante camper van het Duitse Burow.

Burow bouwt normaal buscampers. Het bedrijf heeft met de VIP een aantal standaard modellen van 5,40 en 6,00 meter lengte maar is ook heel bedreven in maatwerk. Daarbij maakt het niet uit of de klant een buscamper op basis van een Fiat, Ford, Citroen of Peugeot wil.

Omdat er de laatste tijd steeds meer vraag is naar campers met vierwielaandrijving, heeft Burow specifiek voor deze doelgroep een nieuwe camper ontwikkeld. Daarbij heeft men bewust voor een heel ander onderstel gekozen, namelijk dat van de Ford Ranger. De camperunit is daarbij geen zogenaamde afzetunit maar wordt als volwaardige alkoofcamper opgebouwd. Dat heeft zo zijn voordelen:

  • De beschikbare ruimte wordt optimaal benut
  • De opbouw kan qua maatvoering, techniek en bevestiging helemaal op het specifieke voertuig worden afgestemd
  • Er is een dubbele bodem, dus met extra isolatie en bergruimte, mogelijk
  • Optioneel kan er een doorgang tussen cabine en leefruimte worden gerealiseerd

De Ford Ranger Oman, zoals Burow de nieuwe camper noemt, is qua afmetingen redelijk vergelijkbaar met een verhoogde buscamper: lengte 5,69 m, breedte 2,09 m en 2,75 m hoog. Vergeleken met buscampers met vierwielaandrijving is de Oman veel beter geschikt om in het terrein uit de voeten te kunnen. Verder heeft de Oman iets wat je in de meeste buscampers niet ziet, namelijk van buitenaf bereikbare bergruimte. Bovendien is indeling, die overigens ook naar wens van de klant kan worden aangepast, geheel anders. De Oman heeft, net als een normale alkoof camper, immers slaapgelegenheid in de alkoof boven de cabine en de ingang bevindt zich aan de achterzijde.

Om het voertuig geschikt te maken voor verre reizen, heeft het team van Burow heel wat afwegingen gemaakt. Zo is er om ruimte te besparen gekozen voor een los chemisch toilet. Burow heeft een uitgebreid verhaal over het tot stand komen van de Oman camper online gezet, wat een mooie indruk van het “hoe en waarom” geeft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel