Bürstner Averso Plus: met hefbed

kampeerzaken.nlBürstner introduceert iets geheel nieuws op de Caravan Salon, namelijk een caravan met een hefbed. De nieuwe Averso Plus herbergt daarvoor een principe dat we vooral bij integraal campers tegenkomen, en kan als een echte ruimtewinner worden bestempeld.

 

Bürstner heeft de Averso namelijk een stukje hoger gemaakt (hoogte 275 cm) zodat er onder het hefbed nog voldoende hoogte beschikbaar is. Om de luchtweerstand niet te veel te doen toenemen laat Bürstner de voorzijde van het de caravan langzaam schuin oplopen.


 

kampeerzaken.nlHet hefbed wordt overigens seriematig en niet als optie geleverd in de Averso Plus, en maakt het mogelijk om in een caravan met compacte afmetingen het comfort van een normale zitgroep èn een vast bed te bieden. 

 

Het hefbed zit, als het niet wordt gebruikt, vlak onder het plafond boven de zitgroep. Als men wil gaan slapen kan men het eenvoudig vanaf het plafond laten zakken tot een paar centimeter boven de rugleuningen van de zitgroep.

 

Via een klein laddertje kan men dan zo in het hefbed, dat 200 x 145 cm meet, klimmen. Bovendien kunnen er onder het hefbed, op de kussens van de zitgroep, ook nog kinderen slapen, die zich daar dan wel tevreden moeten stellen met een ‘knus’ slaapplekje.

 

kampeerzaken.nlkampeerzaken.nl


 

De Averso Plus wordt vooralsnog geleverd in 3 indelingen:

 

kampeerzaken.nlAverso Plus 410TS: keuken voorin, daarnaast de natte cel, aan de andere kant van de toegangsdeur een grote kast met de koelkast en de L-vormige zitgroep (met daarboven het hefbed) achterin, 2+1 slaapplaatsen.


 

kampeerzaken.nlAverso 440TK: keuken langs de rechterzijde, voorin een stapelbed, de natte cel langs de linkerzijde en achterin een rondzit met daarboven het hefbed. De 440TK heeft totaal 4+2 slaapplaatsen.


 

kampeerzaken.nlAverso 510TK: Rechts voorin een langsgeplaatst stapelbed met daartegenover een kleine treinzit. Rechts, meteen naast de deur is de keuken, aan de linkerzijde de natte cel, achterin is een rondzit met daarboven het hefbed. De 510TK heeft totaal 5+2 slaapplaatsen.


Alle vaste bedden en het hefbed van de Averso Plus zijn uitgevoerd met pockervedermatrassen lattenbodems. Optioneel is het hefbed ook leverbaar met een elektrisch bediend hefmechanisme.

Like dit artikel
Tweet dit artikel