Bürstner Brevio t645 gekozen tot ANWB KCK Camper 2014

Burstner Brevio t645

De smalle Bürstner Brevio t645 is handig bij het manoeuvreren

LEEUWARDEN – Op de openingsdag van kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden is de Bürstner Brevio t645 uitgeroepen tot de ANWB KCK Camper van het jaar 2014. De smalle camper is om te beginnen handig bij het manoeuvreren.

Volgens de vakjury steekt de Bürstner Brevio t645 boven zijn soortgenoten uit. De camper is geen ‘bus met een bed’, maar door de fabrikant voorzien van een sfeervol  camperinterieur met extra’s. De Brevio-serie die in 2012 op de markt kwam is sindsdien op verschillende punten verbeterd. Volgens de jury is de nieuwe indeling ‘alles behalve traditioneel’.

Laadvermogen

Over welke pluspunten in het interieur hebben we het? Het gaat om een houtvrije, geïsoleerde opbouw. Glad aluminium siert de wanden en is waar nodig beschermd met polyester. Door de keuze voor een lichtgewicht vloer blijft er een flink laadvermogen beschikbaar. Er is keuze uit een uitgebreid pakket uit bekledingsstoffen.

Hefbed en leefruimte

De grote achterklep maakt laden van grotere bagagestukken mogelijk, terwijl de dinette voorin beschikbaar blijft. Twee zitgroepen en het handige hefbed zorgen voor een gevarieerd bruikbare leefruimte.

Vakjury Kampeer en Caravan Kampioen

De verkiezing van de ANWB KCK Camper van het jaar is een initiatief van de Kampeer en Caravan Kampioen (KCK ) het kampeermagazine van de ANWB. In de verkiezing ‘Camper van het Jaar’ weegt de jury alle campermodellen mee die in dat modeljaar nieuw of (sterk) vernieuwd zijn verschenen. De vakjury bestond uit Wim de Roos Kampeer en Caravan Kampioen, Niek Schenk Algemeen Dagblad, Kees Witvliet freelance camperjournalist (CamperCake)

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel