Bürstner Campeo nu ook in 4×4-uitvoering

Bürstner Campeo 4x4 buscamper off-road

Bürstner Campeo nu ook in 4×4-uitvoering

De Duitse caravan- en camperproducent introduceert met de Campeo 4×4 buscamper zijn eerste vierwielaangedreven recreatievoertuig.

Dit nieuwe model is volgens Bürstner een welkome aanvulling in het groeiende segment van de all-wheel drive bestelwagens. Volgens de Duitse fabrikant combineert de Campeo 4×4 off-road capaciteiten met huiselijkheid, iets waar Bürstner een reputatie mee op te houden heeft.

Met het nieuwe model wil de in Kehl gevestigde fabrikant ook kampeerders aanspreken die met hun buscamper ook graag van de gebaande paden af willen. Dat kan een stukje van de weg af zijn om in Scandinavië in het wild te kunnen overnachten, of een onverharde bergweg. Dankzij de vierwielaandrijving is de camper uiteraard heel geschikt voor gebruik in de winter.

Citroën in plaats van Fiat

Bürstner introduceerde de ‘normale’ Campeo in de aanloop naar het kampeerseizoen van 2020. De op een Fiat Ducato gebaseerde buscamper is nu dus ook verkrijgbaar in een versie met inschakelbare vierwielaandrijving. Hierbij kiest men echter voor een Citroën basisvoertuig. Deze heeft nagenoeg dezelfde carrosserie als de Ducato dus qua maatvoering zijn er amper verschillen. De Citroën heeft een 140 pk (103 KW) dieselmotor en een speciale Dangel 4×4 ombouw: 4×4-aandrijving met viscose koppeling, een elektronisch tractiesysteem (voor alle wielen, gekoppeld aan ESP), beschermplaten voor motor en brandstoftank, grotere bodemvrijheid en 16“ lichtmetalen wielen.

Pakketten

De klanten kunnen de Campeo 4×4 middels enkele pakketten nog verder uitbreiden. Zo is er een “off-road pakket” met een sperdifferentieel, extra bescherming van de brandstoftank en SCR-katalysator, een extra upgrade met drieblads vering, BF Goodrich All Terrain 16” banden, wielkastverbreders en een nog grotere bodemvrijheid. Met het “Active 4”-pakket, dat alleen verkrijgbaar is in combinatie met het basis 4×4-pakket, wordt het vierwielaangedreven voertuig nog verder verfijnd met aluminium kozijnen, speciale bekleding, een frontbeschermer en speciale graphics op het exterieur.

Indeling

Bürstner Campeo 4x4Vooralsnog is de Campeo 4×4 alleen leverbaar in de C 540 indeling. Deze heeft een klassieke ‘buscamper indeling’ met achterin een dwarsbed. Het optionele hefdak biedt twee extra slaapplaatsen. De Campeo 4×4 heeft een “off-road”-look door speciale graphics en, afhankelijk van het uitrustingspakket, door wielkastverbreders en all-terrain banden. Door zijn lengte van 541 cm en breedte van 205 cm is de Campeo 4×4 wendbaar genoeg om zich overal thuis te voelen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel