Bürstner caravans in 2010: nieuw design, nog completer

kampeerzaken.nlOok bij Bürstner heeft de gestagneerde afzet geleid tot een stroomlijning van het leveringsprogramma. Niettemin bestaat het assortiment Bürstner net als voorgaande jaren uit vier series, die nu totaal 32 verschillende modellen bieden.

 

De Bürstner Premio blijft het voordelige model voor prijsbewuste caravanners, daarboven zijn bekende series als de Averso en Belcanto, de Trecento is het topmodel van Bürstner. Opvallend is dat het jubileummodel, de Bürstner Averso Fifty, komend seizoen in het programma blijft.


 

Bürstner Premio krijgt opfrisbeurt

kampeerzaken.nlDe Premio serie, het basismodel van de Bürstner caravans, wordt gerestyled met frisse kleuren en nieuwe vensters waarmee hij helemaal in de Bürstner lijn past. De vensters worden nu met een geheel rechte onderkant en scherpe hoeken uitgevoerd, wat in een veel strakkere lijn resulteert. Optioneel kan de Bürstner Premio nu ook met de hoogwaardige Novalife bekledingsstof worden geleverd.

 

kampeerzaken.nlVerder is er een nieuwe indeling bij gekomen, de Premio 490 TL met 2 comfortable enkele bedden voorin en een rondzit achterin, die eventueel tot slaapplaats kan worden omgebouwd. De in 2 kleuren uitgevoerde keuken blijft behouden, maar het nieuwe verlichtingssysteem met op rails verschuifbare spots zet het interieur van de Premio wel in een nieuw licht.

Bürstner Averso: nieuwe looks en meer comfort

kampeerzaken.nlDe Averso, de middenklasser onder de Bürstner caravans, heeft eveneens een aangepast uiterlijk gekregen, waarbij de zijwanden nu in wit hamerslag worden uitgevoerd. Tegen meerprijs zijn ze ook glad leverbaar, naar keus in wit of zilvergrijs. Het interieur is uitgevoerd in perenhoutdecor.

 

De Bürstner Averso wordt in modeljaar 2010 standaard geleverd met uitstellers en gasdrukveren om de bedden makkelijker omhoog te kunnen klappen. Ook het indirecte verlichtingssysteem uit het Ambiente pakket is voortaan standaard, en de Averso wordt voorzien van nieuwe verlichting bij de entree.

 

kampeerzaken.nlIn de keuken zijn het 3-pits fornuis en de gootsteen meer naar achteren verplaatst, waardoor er meer afzetruimte onstaat, die nog verder wordt vergroot door een extra, opklapbaar werkblad. De nieuwe Averso wordt nu standaard met een koelkast van 104 liter geleverd, evenals het praktische Variobad, waarbij de wastafel kan worden weggedraaid om plaats te maken voor een douche.

Bürstner Averso Fifty blijft in programma

kampeerzaken.nlDe Averso Fifty, het model dat vorig jaar ter ere van het vijftigjarig jublieum van Bürstner is ontwikkeld, blijft vanwege de grote populariteit in 2010 in het programma.

 

Sterker nog, Bürstner heeft de Averso Fifty nog completer gemaakt. De hoeveelheid opties, waarmee de Bürstner Averso Fifty zich onderscheid van de normale Bürstner Averso, is nog verder uitgebreid. De Seitz deur, gepolijste lichtmetalen velgen, beddesprei, wandtassen, neksteunen, Novalife bekleding en het ahorndecor interieur behoren, evenals de Dometic 8 koelkast, tot de standaard uitrusting van de Averso Fifty.

 

Als alternatief op de zilvergrijze beplating is de Averso Fifty ook in het wit leverbaar. Als nieuwe indeling is er de Bürstner Averso Fifty 460TS, met een lits-jumeaux in de boeg en een rondzit achterin.

Bürstner Belcanto: puntjes op de i

kampeerzaken.nlDe Belcanto is vorig seizoen reeds ingrijpend vernieuwd, zodat Bürstner nu alleen maar wat kleine wijzigingen behoeft door te voeren. Ook de Belcanto krijgt komend seizoen een gewijzigd uiterlijk, waarbij de beplating nu standaard, net als de andere Bürstner modellen, in hamerslag is uitgevoerd. Optioneel is ook gladde beplating leverbaar, en de kleuren zijn naar keuze wit, zilvergrijs en champagne.

Nieuw voor dit seizoen is dat het Air Plus systeem nu standaard op de Belcanto wordt geleverd. Dit systeem zorgt voor een betere ventilatie achter de kasten, wat vooral bij het gebruik ’s winters een betere totale luchtcirculatie biedt.

 

Verder krijgen de uitvoeringen met enkele bedden voortaan ook rolluiken, om de banken onder de lattenbodems beter toegankelijk te maken.

Ook is er een nieuwe, compacte indeling, de Bürstner Belcanto 390 TS met een dinette als zitgroep en een lits-jumeaux voorin.

Bürstner Trecento: nieuwe voorzijde

kampeerzaken.nlDe Trecento, Bürstners’ topmodel, krijgt in modeljaar 2010 een nieuwe voorzijde, en een nieuw exterieurontwerp in champagnetinten. Nieuw is de Trecento 465 TS, met een rondzit voorin en een lits-jumeaux achterin.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel