Bürstner Copa nu ook leverbaar met vierwielaandrijving

Bürstner Copa 4x4 vierwielaandrijving

Bürstner Copa nu ook leverbaar met vierwielaandrijving

Dit voorjaar zal de compacte Bürstner Copa camperbus ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar zijn. Ook hiervoor zal Bürstner de Ford Transit Custom als basisvoertuig gebruiken.

Dit compacte camperbusje is hierdoor veel beter geschikt om te rijden op losse en gladde ondergronden zoals zand, sneeuw of vochtig gras. De vierwielaandrijving biedt niet alleen meer grip maar ook meer veiligheid.

Vierwielaandrijving

De moderne vierwielaandrijving wordt automatisch wordt ingeschakeld zodra de wielen op de vooras gaan spinnen. Dan wordt de elektromagnetische koppeling ingeschakeld die de aandrijfkrachten – afhankelijk van de situatie – over de voor- en achteras in een verhouding van maximaal 50:50 verdeelt. De vierwielaandrijving kan eventueel ook permanent worden ingeschakeld via een drukknop in de cockpit.

Optioneel is er voor de Bürstner Copa ook een Allroad-pakket verkrijgbaar, dat bestaat uit speciale off-road banden, een radiatorrooster in trail-design en bodembescherming. Daarnaast kunnen kopers ook kiezen voor het Active 4×4-pakket, het Electric-pakket en het Ford Comfort-pakket met en zonder Intelligent Cruise Control. Camperaars zullen graag een tot bed om te bouwen achterbank hebben en moeten dan ook het Holiday-pakket bestellen.

Bürstner Copa

De Copa is een compacte camperbus die Bürstner op basis van de Ford Transition Custom bouwt. Door de compacte afmetingen is hij ook uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik, mede omdat hij vanwege de beperkte hoogte – hij is uitgerust met een hefdak – prima in de meeste parkeergarages past. Voorlopig levert Bürstner de Copa 4×4 alleen in de populaire 500C-indeling, die standaard is voorzien van een hefdak. Door het slimme railsysteem is de indeling variabel wat de gebruiksmogelijkheden uiteraard aanzienlijk vergroot.

Like dit artikel
Tweet dit artikel