Bürstner Habiton: een microcamper met daktent in plaats van hefdak

Bürstner Habiton microcamper met daktent

Bürstner Habiton: een microcamper met daktent in plaats van hefdak

De Duitse camper- en caravanproducent bedrijf Bürstner heeft de kampeerwereld wel eens vaker op zijn kop gezet. Bijvoorbeeld met de onthulling van de Quadro, de allereerste halfintegraal camper met een hefbed boven de zitgroep.

Het nieuwste studiemodel vaa Bürstner, de Habiton, zou ook wel eens zo’n schot in de roos kunnen zijn. Dit innovatieve voertuig werd gepresenteerd op de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf en heeft al veel aandacht getrokken. Maar wat maakt de Habiton zo bijzonder?

Een daktent in plaats van een hefdak

De Habiton breekt met de conventie door een daktent te gebruiken in plaats van een traditioneel hefdak. Deze daktent is ondergebracht in een stijlvol, gestroomlijnd verhoogd dak. De daktent annex is oppompbaar en biedt dus binnen enkele minuten een extra slaapruimte die gemakkelijk kan worden opgezet. Het mechanisme is zodanig ontworpen dat het minimale inspanning vereist om de tent op te zetten, wat een groot voordeel is voor kampeerders die snel willen inpakken en vertrekken. Verder kun je de daktent van binnenuit bereiken.

Ook voor dagelijks gebruik

De Habiton is gebaseerd op de Renault Kangoo en combineert een compact formaat met een modulair ontwerp. Dit maakt het voertuig niet alleen geschikt voor kampeertrips, maar ook voor dagelijks gebruik. Het exterieur kenmerkt zich door strakke lijnen en een modern design, terwijl het interieur is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit.

Comfort en ruimte

Binnenin de Habiton vinden we een verrassend ruime en comfortabele leefruimte. Het bed in de daktent is ruim genoeg voor twee personen en biedt een comfortabele slaapervaring. Daarnaast is er een modulaire, uitschuifbare keukenmodule, een opblaasbare matras en een elektrische koelbox, waardoor kampeerders van de meest noodzakelijke gemakken zijn voorzien.

Naast de functionele aspecten heeft de Habiton ook enkele extra features die het voertuig uniek maken. Zo is er vensterverduistering, ventilatieroosters met insectenbescherming en dimbare LED-spots om de sfeer naar wens aan te passen. De trendy gele kleur van het voertuig voegt een extra vleugje stijl toe.

Voor de moderne kampeerder

“De Habiton is ontworpen voor de moderne kampeerder die flexibiliteit en comfort zoekt,” aldus Jens Kromer, de CEO van Bürstner. Het voertuig sluit aan bij de groeiende trend van compacte en multifunctionele campers die zowel geschikt zijn voor avontuurlijke reizen als voor dagelijks gebruik.

We kunnen stellen dat de Bürstner Habiton een interessante toevoeging is aan de wereld van microcampers. Met zijn innovatieve daktent, modulaire binnenruimte en extra features zoals dimbare LED-spots en ventilatieroosters met insectenbescherming, gecombineerd met de mogelijkheden om hem ook voor dagelijks vervoer te gebruiken, biedt de Habiton een nieuwe kijk op wat een microcamper kan zijn.

Verkrijgbaarheid

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van de Bürstner Habiton in het echt, het studiemodel zal te zien zijn op verschillende kampeer- en caravanbeurzen in de komende maanden. Het is nog slechts een studiemodel. Er is dus nog geen officiële releasedatum aangekondigd, en het is ook nog niet zeker of de Habiton überhaupt op de markt zal komen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel