Bürstner introduceert de compacte buscamper Copa

Bürstner Copa buscamper

Bürstner introduceert de compacte buscamper Copa

De Duitse caravan- en camperproducent Bürstner is dit jaar niet aanwezig op de Caravan Salon in Düsseldorf. Dat neemt niet weg dat Bürstner, net als de andere merken van de Erwin Hymer Group, niet het nodige nieuws te melden heeft.

Afgelopen voorjaar bereikte ons al het nieuws dat Bürstner het assortiment buscampers uitbreidt met de Aliseo. Er wordt nu een buscamper aan toegevoegd: de Bürstner Copa. Dit is een compacte buscamper die op basis van de Ford Transition Custom wordt gebouwd.

Compact

De compacte afmetingen maken hem ook uitstekend voor dagelijks gebruik. Omdat hij een hefdak heeft blijft de hoogte beperkt en past hij daardoor in de meeste parkeergarages. Standaard levert Bürstner de Copa met een 130 pk Euro 6d-Temp motor. Optioneel is ook een motor met een vermogen van 185 pk leverbaar. De Ford Transit is verkrijgbaar in vier kleuren. De standaardkleur is Frost Weiss, optioneel is er ook keus uit Polar-Silber (zilvergrijs), Chroma-Blau (blauw) en het op de foto’s getoonde Hokkaido-Orange. Voorts is het voertuig voorzien van moderne hulpsystemen, infotainment, een hefdak en airconditioning.

Veelzijdig

Voor de Copa heeft Bürstner gekozen voor één enkele indeling, die zich kenmerkt door verschillende gebruiksmogelijkheden. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door het variabele railsysteem voor de slaapbank (waarvoor je het Holiday-pakket moet bestellen) en de afzonderlijke stoelen, waardoor ook in de standaarduitvoering de bestuurders- en bijrijdersstoelen kunnen worden gedraaid. De Bürstner Copa heeft een 40-liter watertank, een 40-liter vuilwatertank en een 2,75 kg gasfles om te koken. Verder heeft de Copa ook een functionele keuken met kook-spoelbakcombinatie en een aansluiting voor een buitendouche.

Opties

Als optie kun je er ook een 2 kW-dieselverwarming en 40 liter compressorkoelbox bestellen. Wie daarnaast ook de Camper Box bestelt, ontvangt ook een campingtafel met twee stoelen, serviesgoed, bestek, een set wiggen, stroomkabel en een bustent. Dit pakket richt zich vooral op beginnende camperaars. De Bürstner Copa is vanaf het voorjaar van 2021 bij de Bürstner-dealers verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel