Bürstner introduceert met de Nexxo Van een tweede serie compacte halfintegraal campers

Bürstner Nexxo Van camper

Bürstner introduceert met de Nexxo Van een tweede serie compacte halfintegraal campers

Het Bürstner-assortiment wordt aangevuld met de Nexxo Van, een serie betaalbare compacte halfintegraal campers. Bürstner bouwt de Nexxo Van op basis van de Citroën Jumper, die prijstechnisch iets voordeliger is dan de Fiat Ducato.

Ook Bürstner heeft dus de compacte campers ontdekt. De Duitse caravan- en camperfabrikant heeft het assortiment buscampers de afgelopen jaren enorm uitgebreid en voegt nu dus ook een tweede serie compacte halfintegraal campers aan het programma toe.

Met dat laatste neemt Bürstner een vrij unieke positie in. Er zijn wel meer merken die compacte halfintegralen in het assortiment hebben, maar dat blijft bijna altijd beperkt tot één serie. Bürstner had al zo’n serie, de Travel Van, zodat de Nexxo Van de tweede serie is. De laatste is een stuk betaalbaarder, zonder dat het meteen een ‘uitgekleed’ model is. Bürstner levert de 2,20 m brede Nexxo Van in maar liefst vijf indelingen.

Vijf indelingen

De kortste Nexxo Van indelingen zijn 5,99 meter lang, net zo lang als de gemiddelde buscamper. De T 569 heeft achterin een Frans bed, T 590 G heeft een dwarsbed. Daarna komt de 6,60 m lange Nexxo Van T 620 G met enkele bedden. De twee grootste Nexxo-modellen zijn 6,99 lang. De T 690 G is een langere versie van de T 620 G, met langere bedden, meer kastruimte en een grotere koelkast. De T 700 heeft een eilandbed. De nieuwe Nexxo Van-serie biedt dus een grote keuze en bestrijkt bijna alle interieurvarianten.

Verschil tussen Nexxo Van en Travel Van

Als je beide series naast elkaar zet, zou je niet meteen zeggen dat de Nexxo Van een instapmodel is. De verschillen zitten vooral in het onderstel. De Travel Van staat op de Fiat Ducato, de Nexxo van op de goedkopere maar vergelijkbare Citroën Jumper. Verder is de uitrusting van de Nexxo Van iets minder uitgebreid. Maar als je bij de Nexxo van voor het Comfort-pakket kiest, kom je echt niets te kort. Verder is er nog een Citroën Interieurpakket, een Veiligheidspakket en een Winterpakket.

Like dit artikel
Tweet dit artikel