Bürstner Ixeo moet ook als integraal camper nieuwe maatstaven zetten

Bürstner Ixeo I integraal camper

De Bürstner Ixeo moet ook als integraal camper nieuwe maatstaven zetten

DÜSSELDORF – Nog lang niet alle premières van de Caravan Salon zijn aan bod geweest. Zo toonde Bürstner bijvoorbeeld de nieuwe Ixeo I campers.

Geinspireerd op het origineel, namelijk de bekende Ixeo half-integraal campers die als allereerste in hun soort waren voorzien van een hefbed boven de zitgroep, komen er nu dus ook integraal campers van de Ixeo.

Een hefbed boven de zitgroep biedt uiteraard ook bij een integraal camper weer de nodige mogelijkheden om gehele nieuwe indelingen te ontwikkelen. Normaliter worden bijna alle integraal campers uitgevoerd met een hefbed boven de voorstoelen, maar lang niet iedereen vindt het prettig om ‘achter de voorruit te hangen’. Een hefbed boven de zitgroep kan dan een mooi alternatief zijn. Ook omdat de zitgroep, in tegenstelling tot de voorstoelen, zich natuurlijk niet per se helemaal voorin hoeft te bevinden.

Hoewel Bürstner zegt met de nieuwe Ixeo I de integraal camper min of meer opnieuw uit te vinden, is in slechts één van de zeven Ixeo I indelingen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met behulp van een hefbed boven de zitgroep een geheel nieuwe indeling te ontwikkelen. Alle Ixeo I indelingen beschikken namelijk over het gebruikelijke hefbed in de cabine. Ze hebben de zitgroep allemaal voorin, aansluitend aan de cabine.

Alleen bij de Ixeo I 744 bevindt zich achterin de camper nog een tweede zithoek in de vorm van een loungezit, waarboven het ‘Ixeo hefbed’ is geplaatst. Op die manier beschikt de camper over 2 afzonderlijke zitgroepen. Interessant is overigens ook de indeling van de Ixeo I 736, zoals we op de foto’s hieronder zien. Deze heeft namelijk twee tegenoverliggende zitbanken en grote, centraal geplaatste tafel. Deze banken kun je eenvoudig ombouwen waardoor er 4 gehomologeerde zitplaatsen ontstaan.

Qua techniek en praktische details zet Bürstner met de nieuwe Ixeo I een aantal nieuwe maatstaven. De campers hebben namelijk nogal wat technische en handige details. Bijvoorbeeld de standaard Thermo-Floor-functie-dubbele-bodem, die van voor tot achter geheel vlak is, van gewichtsbesparend en isolerend XPS is gemaakt en ook een zee aan bergruimte biedt. Ook qua veiligheid kom je met de Ixeo I niets te kort. Hij heeft standaard naast ABS ook een bestuurders- en bijrijdersairbag, ESP, ASR, Hill Hold en Traction Plus.

Uiteraard is ook het interieur helemaal up-to-date. Dat begint al bij de extra brede XL opbouwdeur. De indirecte LED-verlichting zorgt voor een optimale lichtsfeer en een harmonieuze woonambiance. Binnen zien we ook veel doordachte functies, zoals het wegklapbare opbergvak in de keukenbovenkast. Que bedden is er de keus uit enkele bedden en een eilandbed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel