Bürstner levert na een jaar al de 1000ste Copa-buscamper af

Bürstner Copa-buscamper

Bürstner levert na een jaar al de 1000ste Copa-buscamper af

Het succes van de Bürstner Copa buscamper is een mooi voorbeeld waarom steeds meer fabrikanten buscampers gaan bouwen. Bürstner heeft de Copa pas sinds ongeveer een jaar in productie en heeft nu al het 1000ste voertuig van dit model gebouwd.

Vorige week, op 11 maart om 11 uur ’s ochtends ging de 1000ste Bürstner Copa in productie. Bürstner, zelf gevestigd in het Duitse Saarland, vlakbij de Franse grens, bouwt dit model in het net over diezelfde grens gelegen Wissembourg. De vestiging in Wissembourg produceert al sinds 1974 recreatievoertuigen, zowel caravans als campers.

Zowel de productieleider, het “Copa”-projectteam, de productielijnmanager en de ondernemingsraad waren aanwezig toen het duizendste Copa C 500-voertuig van de productielijn rolde. Michel Baumann, hoofd productie bij Bürstner in Wissembourg: “De vestiging in Wissembourg kent een lange geschiedenis in de bouw van recreatievoertuigen. We zijn er allemaal erg trots op dat we deze traditie kunnen voortzetten met de Copa, die zo succesvol op de markt is”.

Baumann voegt eraan toe: “Mijn hartelijke dank gaat uit naar het hele team, dat in de kortst mogelijke tijd de productielijn heeft opgebouwd en het personeel zo goed heeft opgeleid. Mijn dank gaat ook uit naar onze teams voor onderhoud, planning en productietechniek, de projectmanagers, de technici en de ingenieurs die de productielijn hebben geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Zonder hun ervaring en steun zouden we dit alles niet binnen zo’n kort tijdsbestek voor elkaar hebben gekregen. Natuurlijk wil ik ook de bedrijfsleiding bedanken, zonder wie deze investering niet mogelijk zou zijn geweest”.

Copa: multifunctioneel en compact

Toen de Copa, een veelzijdige buscamper die ook voor dagelijks gebruik geschikt is, begin vorig jaar in productie ging, was het geplande productieaantal nog niet zo heel erg ambitieus. Maar de Copa werd een groot succes en Bürstner moest de productiecapaciteit daarom al snel verhogen. En zo kon het dat de Copa zijn oorspronkelijke doel ruimschoots heeft overtroffen.

Het succes voor het de Copa is misschien ook wel redelijk voorspelbaar. De Copa biedt namelijk alles wat je van een multifunctioneel, compact vrijetijdsvoertuig mag verwachten. Hij heeft een modulair railsysteem in de vloer waardoor hij een variabele inrichting heeft, die voor allerlei doeleinden aangepast kan worden. Je kunt de Bürstner Copa gebruiken als camper, als vrijetijdsvoertuig, om boodschappen mee te doen of om veel (klein)kinderen mee te vervoeren, een verhuizing of wat dan ook.

Like dit artikel
Tweet dit artikel