Bürstner Lyseo Gallery gaat daadwerkelijk in productie

Bürstner Lyseo TD Gallery

Bürstner Lyseo Gallery gaat daadwerkelijk in productie

Het is alweer twee jaar geleden dat Bürstner een prototype van de Lyseo Gallery onthulde. Een half-integraal camper met bijzonder ontwerp. Door middel van een pneumatisch uitklapbaar hefdak boven de cabine heeft deze half-integraal camper namelijk ook de mogelijkheden van een alkoof camper.

Als je dit hefdak uitklapt, ontstaan er twee extra slaapplaatsen boven de cabine. Een interessant en terecht bekroond concept, maar ook iets dat de indruk wekt dat het min of meer een experiment is. Daarom is onze verbazing des te groter dat Bürstner aankondigt dat de Lyseo Gallery komend seizoen daadwerkelijk in productie gaat.

Gallery Roof

De basis van de Bürstner Lyseo Gallery TD, zoals hij gaat heten, wordt gevormd door de ‘normale’ half-integraal camper Lyseo TD. Deze heeft een doorlopende dubbele vloer met ‘Thermo-Floor’-functie. Tijdens het rijden zie je helemaal niets van de opblaasbare alkoof, dan ziet de Bürstner Lyseo Gallery TD er uit als een gewone half-integraal camper, met alleen een extra naadje in de gestroomlijnde kap boven de cabine. Op de camping of camperplaats kun je het hefdak, dat door Bürstner ‘Gallery Roof’ wordt genoemd, eenvoudig opklappen via een gepatenteerd procedé.

Nadat het deksel van het hefdak elektronisch is ontgrendeld wordt er een compressor in werking gesteld. Deze pompt de speciale luchtkamers tussen het hefdak en de carrosserie op. Die vormen na het opblazen behoorlijk stabiele wanden die goed tegen de kou isoleren en hebben ook een venster. Het dak is binnen 90 seconden opgepompt waarna de twee extra slaapplaatsen direct beschikbaar zijn.

De slaapruimte is maar liefst 110 cm hoog zodat deze allesbehalve krap is. Bovendien kun je deze via een vaste trap bereiken en is er voor het deksel ook een optioneel sunroof beschikbaar.

Twee indelingen

Bij de start van de serieproductie biedt Bürstner de Lyseo Gallery TD aan in twee indelingsvarianten. De 699 cm lange Lyseo Gallery TD 649 G heeft achterin een rondzit, die om te bouwen is tot 2 extra slaapplaatsen. Hij heeft een optioneel hefbed boven de rondzitgroep en de compressorkoelkast heeft een inhoud van 175 liter. De TD 689 G is ook 699 cm lang en heeft een L-vormige zitgroep voorin. De badkamer bevindt zich aan de achterzijde en heeft een aparte douche. De Lyseo Gallery TD kan besteld worden in de standaard versie of met een extra Harmony pakket.

Like dit artikel
Tweet dit artikel