Bürstner start bouw van nieuwe chassishal in Kehl

Bürstner start bouw van nieuwe chassishal in Kehl

Bürstner start bouw van nieuwe chassishal in Kehl

De kampeerbranche barst bijna uit zijn voegen. Vooral campers zijn niet aan te slepen. Hier en daar gaat de levertijd van nieuwe campers zelfs richting een jaar.

De fabrikanten zijn uiteraard hard bezig om hun productiecapaciteit voortdurend uit te breiden. Dat doet ook Bürstner. Het in het Duitse Kehl gevestigde bedrijf investeert in een nieuwe ‘chassishal’.

Deze uitbreiding, die wordt gedaan in het kader van het op de toekomst gerichte project “Springtime”, moet  een belangrijke rol spelen bij de optimalisatie van de logistiek van het productieproces. Bürstner gaat die nieuwe hal op het bedrijfsterrein in de haven van Kehl bouwen. De bouw startte op 27 april 2021 met een bescheiden ceremonie, waarbij de eerste spade de grond in ging. Vanwege de coronamaatregelen, waar ook Duitsland mee te kampen heeft, werd de plechtigheid slechts door een zeer beperkt aantal personen bijgewoond, waaronder de drie directieleden Jens Kromer (woordvoerder van de directie), Olaf Sackers en Alexander Kasteleiner alsmede Thomas Heidt, voorzitter van de ondernemingsraad van Bürstner.

Komende zomer gereed

Het gaat om een hal van maar liefst 2.600 m². Deze komt in het productieproces voor het punt waar de productielijn van Bürstner begint. De basis van de Bürstner campers wordt gevormd door de chassis van Fiat, Mercedes en Citroën. Deze worden in de nieuwe hal voorbereid voor de productie. De bouw van de nieuwe hal moet in juli 2021 gereed zijn. Dan is er hopelijk voldoende gelegenheid voor een feestje ter ere van de inbedrijfstelling en de overdracht aan het productiepersoneel.

Springtime

De bouw van de nieuwe hal maakt deel uit van het “Springtime”-project. Dit betreft een omvangrijke herstructurering waarbij de beide productievestigingen van de Bürstner in Kehl en Wissembourg (Frankrijk) betrokken zijn. Dit project ging afgelopen september van start en moet in de herfst van 2022 zijn afgerond. Het project omvat verbouwingswerkzaamheden, verhuizingen en optimalisaties in beide vestigingen. Het bestaat uit verschillende projecten van “Springtime”, waaronder de optimalisatie van goederenstromen en ruimten, nieuwe implementaties van productielijnen en de invoering van een modern logistiek concept.

Ook richt men in Kehl een nieuwe productielijn voor meubelen in. Deze werden voorheen grotendeels in Wissembourg geproduceerd. Dit laatste geeft Bürstner weer mogelijkheden om de productie van de nieuwe Copa buscamper in de Franse locatie uit te breiden.

“De projectnaam ‘Springtime’ staat symbolisch voor een nieuw begin. Het zal Bürstner op weg zetten naar modernere, efficiëntere en nog hoogwaardigere productieprocessen”, aldus Bürstner CTO Olaf Sackers. “We zullen concurrerender worden doordat we aanzienlijk flexibeler kunnen produceren – en zullen nog meer zekere banen in de regio creëren.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel