Bürstner vernieuwt vier series semi-integraal campers

Bürstner Travel Van 2015

De geheel vernieuwde Bürstner Travel Van van modeljaar 2015

KEHL – Ook Bürstner heeft, vanwege de komst van de nieuwe Fiat Ducato, heel wat veranderingen bij de campers doorgevoerd. Het merk heeft bovendien meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om vier series semi-integraal campers geheel te vernieuwen.

Bürstner heeft zowel de Travel Van, Nexxo, Nexxo time als de Ixeo time compleet nieuw ontwikkeld en verbeterd. De Nexxo time wordt daarbij als nieuwe serie uitgebracht en gepositioneerd in het lagere middensegment.

Bürstner Travel Van 2015Aan de buitenzijde vallen behalve de andere cabine van de nieuwe Fiat Ducato niet alleen de nieuwe graphics op.

Ook de gestroomlijnde kap boven de cabine is namelijk vernieuwd. Deze geheel nieuw vormgegeven kap heeft niet alleen veel minder luchtweerstand maar vermindert ook het windgeruis.

Lichtgewicht en stabiele opbouw van vochtbestendige materialen

De opbouw van de Nexxo en Travel Van is geheel volgens de nieuwe XPS bouwwijze samengesteld waarbij houten balken achterwege blijven. De opbouw is daardoor stabieler en minder gevoelig voor vocht. Zelfs als er na een mechanische beschadiging eventueel wat vocht naar binnen komt, vormt dit geen gevaar voor de levensduur van de opbouw. De volgens de XPS bouwwijze uitgevoerde opbouw bestaat namelijk uit vochtbestendig kunststof, schuim en lichtmetaal.

Sinds vorig jaar worden alle campers van Bürstner overigens ook al voorzien van een hagelbestendig GFK dak. Met uitzondering van de Ixeo krijgen de semi-integraal campers een nieuwe, lichtgewicht bodemplaat van GFK. De deuren worden verbreed tot 70 centimeter.

Bürstner Travel Van 2015Uiteraard is ook het interieur vernieuwd. Het meest opvallende daarin is de koelkast, in modeljaar 2015 hebben alle genoemde modellen een hoge, smalle koelkast met een inhoud van 145 liter en een riant vriesvak van 11 liter. De eventuele vijfde passagiersstoel achterin de Nexxo en Ixeo time zijn uitgevoerd als Vario-Seat met gordel.

Service unit
Nieuw is ook het eenvoudiger onderhoud van de camper. Achter één serviceluik bevinden zich alle belangrijke aansluitingen en vulopeningen. Hier bevinden zich ook de aftapkraantjes voor de boiler en watertank. Het meest voorkomende onderhoud aan de camper kan daardoor eenvoudig vanuit één punt gebeuren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel