Bürstner voegt nogmaals een buscamper en kampeerbus aan het programma toe

Bürstner voegt nogmaals een buscamper en kampeerbus aan het programma toe

Bürstner voegt nogmaals een buscamper en kampeerbus aan het programma toe

Met de schaarste aan basisvoertuigen, waarbij vooral de populaire Fiat Ducato bijzonder moeilijk verkrijgbaar lijkt te zijn, zie je dat camperfabrikanten naar andere basisvoertuigen gaan kijken.

Zolang die schaarste aanhoudt, zullen de camperfabrikanten blijven zoeken naar andere mogelijkheden. Dat is te zien bij Bürstner, dat nu een paar buscampers op basis van de Renault Trafic en Master introduceert.

Het in het Duitse Kehl gevestigde bedrijf heeft zijn programma buscampers en kampeerbusjes dit jaar overigens al aardig uitgebreid. Kennelijk is er ruimte voor nog meer modellen, zodat Bürstner er nog twee modellen aan toevoegt.

“Voor ons is de samenwerking met Renault een voortzetting van een succesvolle samenwerking in de campersector. Deze samenwerking is ons antwoord op de grote vraag naar onze compacte Urban Camper,” zegt Markus Pangerl, Sales Manager bij Bürstner. “We merken het elke dag in onze gesprekken met klanten: Veel mensen kunnen campers uitbreiden, maar ze huiselijk en functioneel maken tot in het kleinste detail is wat onze voertuigen uniek maakt.”

Bürstner Delfin C621 Limited Edition

Een van de nieuwe modellen zal de naam Delfin krijgen, een naam die we in de historie van Bürstner vaker tegenkomen. Deze naam werd begin dit jaar al opnieuw aan het programma toegevoegd in de vorm van een half-integraal camper op basis van de Citroën Jumper. Daar komt nu de Delfin C621 bij. Dat is een 6,22 meter lange buscamper op basis van de Renault Master 2.3 dCI met 135 pk. Deze heeft een handgeschakelde transmissie. Tegen meerprijs kan hij ook worden geleverd met een 150 pk dieselmotor en een automatische transmissie.

De indeling van de Bürstner Delfin C621 is vrij klassiek. Achterin de camper zien we twee eenpersoonsbedden. Die kun je eventueel door middel van een extra kussen samenvoegen tot een kingsize bed. Daarvoor zien we aan de linkerzijde een compacte badkamer, met daar tegenover het keukenblokje met een 69 liter compressorkoelkast en een tweepits kookplaat. De zitgroep bestaat uit een tweezits dwarsbankje, draaibare en verlengbare tafel en de draaibare voorstoelen. In het begin zal de Delfin buscamper standaard aangeboden met een uitgebreid Limited-uitrustingspakket. Dat bestaat uit onder meer 16-inch aluminium velgen, zonnescherm, plisségordijnen en een multimediasysteem met achteruitrijcamera. Bürstner heeft echter nog geen concrete prijzen bekendgemaakt voor de Delfin C621, die in het middelste prijssegment valt.

Bürstner Urban Camper Playa C500 Limited Edition

De Urban Camper Playa C500 Limited Edition is gebouwd op basis van de kleinere Renault Trafic. Dit is dan ook meer een kampeerbus annex vrijetijdsvoertuig, en gezien de compacte afmetingen ook uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik. Een hefdak zorgt hierbij voor de stahoogte en twee slaapplaatsen. De Playa heeft binnenin de typische feel-good signatuur van Bürstner. De kampeerbus wordt gekenmerkt door zijn railsysteem, waarmee de inrichting in het achterste gedeelte van het voertuig uiterst flexibel kan worden omgebouwd. De bank kan gemakkelijk worden verwijderd en geïnstalleerd om maximale laadruimte te creëren.

Ook hier zien we dat deze camper eerst alleen als Limited Edition wordt aangeboden. Het Limited Edition uitrustingspakket omvat onder anderen een tot bed om te bouwen achterbank, multimediasysteem met navigatie, een watertank van 50 liter, een compressor koelkast van 41 liter, lichtmetalen 17-inch wielen, diesel-hulpverwarming, een luifel en Isofix-bevestigingen op de bank.

Like dit artikel
Tweet dit artikel