Buscampers uit Frankrijk met ecologisch houten interieur

Montblanc Campervan VW

Veel hout in de Montblanc Campervans

ZOETERMEER – Je ziet dat bij steeds meer buscampers het zogenaamde automotive design niet alleen aan de buitenzijde, maar ook aan de binnenzijde van de camper wordt toegepast.

Dat houdt in dat het interieur van de camper straks en modern wordt ingericht, net als een auto. Niet iedereen is daar van gediend. Logisch, je verblijft tijdens je vakantie zo een paar weken in de camper en dan is het wel zo prettig als je er gezellig bij kunt zitten.

Dat het ook anders kan, laat de in het Franse Chamonix gevestigde Julien Perimony en zijn broer zien. Zij runnen, aan de voet van de Aiguille du Midi en de Mont Blanc, hun familiebedrijfje Campervans Montblanc en zijn gespecialiseerd in individueel vervaardigde buscampers. Ze leveren jaarlijks zo’n 40 campers af, en iedere camper is uniek.

Het meest bijzondere van de campers van Julien en zijn broer is het interieur van de camper. Zij verwerken daarin namelijk aanzienlijk meer hout dan we de laatste tijd bij buscampers gewend zijn. Bij de meubels wordt er bij veel buscampers natuurlijk wel eens wat hout of houtdecor verwerkt, maar Julien gaat toch wel een stukje verder. Hij gebruikt het namelijk ook voor de bekleding van de wanden, het plafond en de vloer. En niet als toplaagje van het multiplex, hij gebruikt bij voorkeur massief hout. Daarbij maakt hij zoveel mogelijk gebruik van de houtsoorten die bij hem in de regio verkrijgbaar zijn en op ecologische wijze verbouwd zijn, zoals Douglas en vurenhout. Om hun betrokkenheid bij het milieu te benadrukken, planten ze voor iedere afgeleverde camper tien nieuwe bomen in hun dal.

Als voorbeeld laten we een Volkswagen T6 buscamper zien. Voorin zien we naast de bestuurdersstoel een tweezits bankje. Aansluitend bevindt zich een U-vormige zitgroep met een massief houten tafel. Die zitgroep kan worden omgebouwd tot tweepersoons bed. Links van de schuifdeur bevindt zich de nodige bergruimte, een werkblad en een keuken met Waeco compressor koelkast, grill, tweepits kookplaat en spoelbakje. De keuken is bereikbaar via de geopende achterklep. Zoals gezegd: de campers worden geheel naar wens van de klant vervaardigd, dus dit is een keuze van de klant geweest.

Like dit artikel
Tweet dit artikel