Bustenten en campervoortent van Vango

Vngo voortent bustent camper

Bustenten en campervoortent van Vango

De Schotse tentenmaker Vango maakt sinds 2013 niet alleen lichtgewicht tenten en familietenten, maar ook oppompbare voortenten voor campers. In 2014 kwamen daar ook oppompbare voortenten voor campers bij.

Vango vult het assortiment voortenten en bustenten voor campers dit seizoen aan met de modellen Magra, Tolga en Motor Montelena.

De eerste twee modellen zijn vrijstaande bustenten en specifiek bedoeld voor Volkswagen-campers en tot camper omgebouwde Volkswagen T-bestelwagens. Vango gebruikt voor de Magra, Tolga en Motor Montelena een nieuwe, innovatieve stof, genaamd Sentinel Sport. Deze stof is eenvoudig te reinigen, brandvertragend en volledig waterdicht. Bovendien maakt Vango bij dit materiaal ook gebruik van ColourLok- technologie om vervaging van de kleuren zo veel mogelijk te beperken.

Motor Montelena

Vango Motor MontelenaDit is de campervariant van de succesvolle Montelena voortent voor caravans, vandaar de toevoeging ’Motor’. Ook de Motor Montelena Vango’s is voorzien van de innovatieve AirBeam-technologie. De tent heeft hierdoor ook een robuuste, windvaste structuur. De dakvensters zorgen bovendien voor extra veel daglicht. Het opzetten is eenvoudig en kan binnen een kwartier.

Vango heeft een heleboel optionele extra’s beschikbaar voor de voortent, zoals muskietengaasdeuren, een mesh-gronddeken en een erker voor extra slaapruimte. Vango levert de Motor Montelena in vier hoogtes waardoor deze geschikt is voor bijna alle alkoof campers en (half-)integraal campers.

Magra en Tolga bustenten

Deze bustenten zijn speciaal ontworpen voor Volkswagen buscampers en tot buscampers omgebouwde Volkswagen Transporters. Het zijn vrijstaande modellen, die je dus op de camping kunt laten staan als je even met de camper wilt rijden. Je hoeft ze dus niet af te breken op het moment dat je een boodschap wilt doen of een ritje door de omgeving wilt maken. Het opzetten gaat sowieso heel eenvoudig. Beide bustenten beschikken namelijk over Vango’s AirBeam-technologie. Ze hebben geen normale stokken maar opblaasbare luchtkokers. Hiermee zijn de tenten razendsnel op te zetten en af te breken.

Magra

De Magra bustent heeft een voor- en achteringang. Als je beide deuren opendoet fungeert hij als luifel en biedt hij beschutting tegen zon en regen. Het volledig ingenaaide grondzeil voorkomt natte voeten. De tent kan hiermee ook hermetisch worden afgesloten om tocht en insecten buiten te sluiten.

Tolga

De Tolga is een compactere bustent maar beschikt ook over een volledig ingenaaid grondzeil en de befaamde AirBeam-technologie. Je kunt de bustent in slechts 8 minuten opzetten. Dankzij de Airbeam-technologie heeft de tent een uitstekende ruimte/gewichtsverhouding. De tent heeft een prima stabiliteit dankzij de Bracer beams en de Skyliner zorgt voor een prima ventilatie. Handig is ook de overkapping voor de ingang, die je ook kunt gebruiken als overdekte stallingsplaats voor bijvoorbeeld een fiets. Optioneel kan er bij Vango ook een slaaptent voor de Tolga worden besteld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel