Cabbunk Twin: in no-time een stapelbed op de voorstoelen

cabbunk twin bed

Cabbunk: handige oplossing voor tijdelijk extra bed in de camper

ZOETERMEER – De Cabbunk bestaat al een tijdje. Deze handige Engelse vinding is in Nederland nog niet zo bekend, we zullen er dus eerst wat van uitleggen. De Cabbunk is een camperbed dat je ophangt aan de hoofdsteunen van de draaibare voorstoelen van een camper.

Het is vooral bedoeld als tijdelijke voorziening, en voldoet dus prima in die situaties waar je in een camper wel 4 zitplaatsen, maar slechts 2 slaapplaatsen hebt en zodoende soms behoefte aan extra slaapruimte hebt. Dit bed wordt sinds een aantal jaren met een redelijk succes in het Verenigd Koninkrijk op de markt gebracht. Het is leverbaar voor de meest gangbare modellen voertuigen, die ieder natuurlijk hun specifieke model voorstoelen en afmetingen hebben.Nieuw is dat er nu ook een Cabbunk Twin is ontwikkeld. Hiermee kun je in luttele minuten zelfs een extra stapelbed in de cabine van je camper bouwen. Uiteraard zijn de afmetingen en het draagvermogen van zo’n bed beperkt, het is dus bedoeld voor kinderen.

Het bed hangt aan de voorzijde aan de rugleuningen en hoofdsteunen van de omgedraaide voorstoelen. Hiervoor worden op maat gemaakte hoezen gebruikt. Aan de achterzijde hangt het bed aan een lange stang. Die stang haak je in beugels die aan de zijwand of het tussenschot van de camper zijn gemonteerd. Het mooie van deze constructie is dat de dinette, behalve dan het feit dat de 2 voorstoelen door het bed in beslag worden genomen, helemaal intact kan blijven zodat je eigenlijk niets hoeft te bouwen om het bed te monteren. Ook voor buscampers, waar aan de rechterzijde meestal een schuifdeur zit, is een passende constructie bedacht.

https://www.youtube.com/watch?v=ctoBAOnMhrc

Meer informatie: www.cabbunk.co.uk

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel