Cafflano Kompresso, een heuse ultracompacte, draagbare espressomachine

Cafflano Kompresso

Cafflano Kompresso, espresso in een handomdraai uit een draagbaar apparaatje

ZOETERMEER – De Cafflano® Kompresso is het resultaat van één van de nieuwste Kickstarter projecten van Beanscorp. Dit Amerikaanse bedrijf heeft op Kickstarter al eerder een aantal succesvolle crowdfunding projecten op het gebied van koffie zettten gelanceerd, zoals de Klassik en Kompakt.

Naar eigen zeggen is de Kompresso ’s werelds meest compacte, authentieke espressomachine. Gezien de steeds groter wordende groep kampeerders die liever espresso dan normale koffie drinkt, is dit nieuwe product uiteraard ook voor kampeerders interessant.

Dat zal niet in het minst vanwege het geringe gewicht en de compacte maatvoering zijn. Het apparaatje weegt amper 200 gram en meet ongeveer 10 bij 17 centimeter. Daarmee is het dus ook prima geschikt voor fiets- en misschien ook rugzakkampeerders. De Cafflano® Kompresso maakt gebruik van de wet van de communicerende vaten om het water met een druk van 9 Bar door de koffie te persen.

Het apparaatje heeft een waterreservoir voor één kopje (80 ml), het filter kan maximaal 15 gram koffie bevatten. De werking is kinderlijk eenvoudig. Je doet koffie in het filterbakje, zet het apparaat in elkaar, giet daarna heet water in het reservoir en doet de kap van de zuiger er op. Daarna is het een kwestie van de zuiger naar beneden duwen. Zo heb je overal waar je maar wilt verse espresso binnen enkele minuten, door een apparaatje dat nog geen 40 dollar kost. Het filmpje op Kickstarter laat mooi zien hoe het werkt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel