Cagrom Routeboek 2015

Cagrom boek uitgave 2015

Cagrom boek uitgave 2015

LANSINGERLAND – Velen van ons kennen Hans Groenendijk vanwege de vele voorlichtingsavonden over camperen, die hij de afgelopen jaren bij diverse camperbedrijven door het hele land gaf. Maar Hans geeft ook al de nodige jaren het Cagrom Routeboek uit. Daarin worden leuke routes voor camperaars in Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Slowakije en Tsjechië beschreven. Dit boek wordt jaarlijks geactualiseerd en is zodoende recent opnieuw verschenen.

Het actualiseren is ook wel nodig, want er is met name in deze landen regelmatig verandering in de conditie van wegen. Ook worden jaarlijks alle deelnemende campings bezocht. Hier kan door een verandering van eigenaar, sluiting of veroudering of binnenkomende klachten worden besloten een camping niet meer op te nemen. Ook komen er regelmatig nieuwe campings die, als ze aan de Cagrom-eisen voldoen en in de routes passen, kunnen worden opgenomen. Bij Cagrom is het belangrijk dat de voorzieningen netjes en vooral goed schoon gehouden worden.

Bij de in het Routeboek vermelde campings die met de Cagrom stempelactie meedoen staat het Cagrom logo vermeld. Ook niet deelnemende campings zijn opgenomen als ze nodig zijn om een comfortabele etappereis te kunnen samenstellen. Ook deze campings worden door Cagrom geïnspecteerd, de kwaliteit is soms matig maar tot er een beter alternatief is voor een overnachting bruikbaar. Toltarieven en wisselkoersen zijn aan wijzigingen onderhevig, wat aangegeven wordt is dus een indicatie. In Bulgarije vindt men geen Nederlandstalige campings. Wel zijn er enkele Engelsen neergestreken en zijn een camping begonnen naar onze maatstaven. Voor zover passend in de route hebben we die campings opgenomen. Bij gebrek aan beter zijn er ook campings vermeld die soms deze naam niet verdienen, maar toch geschikt zijn als overnachtingsplaats.

Het Routeboek 2015 kunt u bestellen voor € 19,50 (exclusief portokosten) via de website van Cagrom.

Like dit artikel
Tweet dit artikel