Camp-let en Isabella worden zusterondernemingen

Camp-let 2016

Camp-let voortaan onder dezelfde holding als Isabella

ZOETERMEER – Twee klassieke Deense kampeermerken, Isabella en Camp-let, worden zusterondernemingen binnen moedermaatschappij Oaking Group. Deze maatschappij is begin dit jaar opgericht als moedermaatschappij van Isabella.

De Oaking Group houdt zich vooral bezig met het beheer en financiële zaken, en met om de generatiewisseling binnen het bedrijf in goede banen te leiden en om goede kaders voor ontwikkeling bij Isabella te bieden. Datzelfde gaat nu dus ook voor Camp-let gelden.

Veel overeenkomsten

Beide bedrijven zijn vanaf oudsher familiebedrijven. Isabella werd in 1957 opgericht in een garage in Vejle door Søren Odgaard. Een jaar daarvoor bouwde Christian Nissen in Gram zijn eerste vouwwagen maar de Camp-let vouwwagens werden pas in 1969 in productie genomen. Tot die tijd ging men gewoon met de tent kamperen en kon men zich geen vouwwagen veroorloven. De Camp-let vouwwagens vormden weliswaar een eenvoudig alternatief voor het opzetten van een tent, maar waren uiteraard wel kostbaarder.

De geestelijke verwantschap tussen de beide bedrijven is duidelijk. Beide bedrijven zijn gebaseerd op dezelfde waarden: een hoge kwaliteit en de wens om te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarom maakt Isabella ook al ruim 20 jaar de tenten voor de vouwwagens van Camp-let.

Tevredenheid

Isabella voortentAlgemeen directeur van de Oaking Group, Lars Bilde, roemt vooral de vele bekwame medewerkers die nu deel van de familie gaan uitmaken. Isabella en Camp-let vormen unieke merken die kunnen voortbouwen op betrokken en bekwame medewerkers. Met deze nieuwe kaders is dat gegarandeerd en kunnen de bedrijven zich verder ontwikkelen.

Het team van Isabella is er trots op dat Camp-let nu ook deel uitmaakt van de familie. Voor Isabella is de samenwerking met de dealers van het grootste belang. Samen kunnen de bedrijven een breder totaalpakket  aanbieden. Samen hebben zij ook een grotere distributie en tegelijkertijd krijgen zij nog meer breedte in het toch al brede aanbod van kampeeraccessoires, zoals de campingstoelen, tenttapijten en windschermen waarmee ze momenteel heel succesvol zijn. De huidige positie van Isabella en Camp-let is te danken aan organische groei.

Ook Hans Jørn Nissen, zoon en neef van oprichters Poul en Hans Nissen en tot op heden eigenaar van Camp-let, is zeer tevreden met de nieuwe opzet: “Wij zien het idee van de Oaking Group als zeer innovatief binnen de Deense kampeerbranche. Een bedrijf dat is bedoeld om bedrijven als Camp-let te ondersteunen en te versterken; een betere eigenaar is niet denkbaar.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel