Camp-let Winterchallenge

kampeerzaken.nlIn de winter met een caravan op de camping staan is iets wat redelijk veel mensen doen, maar op wintersport gaan met een vouwwagen is toch wel bijzonder.

 

Een paar maanden geleden werd de Vouwwagenspecialist door Camp-let benaderd om mee te doen aan de Camp-let Winter Challenge.

 

Het idee was om met een aantal Camp-let dealers op wintersport te gaan met een Camp-let vouwwagen, om mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is met een vouwwagen. 


 

kampeerzaken.nlMaar ook het team van de Vouwwagenspecialist wilde graag zelf ervaren hoe het is om met een vouwwagen in de sneeuw te kamperen. Daarom stondt op woensdag 3 februari een team van 4 medewerkers van de Vouwwagenspecialist klaar om op wintersport te gaan.

 

Op de camping in Oostenrijk aangekomen ontmoetten zij de andere 4 dealers die de uitdaging ook niet konden weerstaan. Op de camping is een apart kampeerveld voor tenten en vouwwagens. Het veld ziet helemaal wit van de sneeuw en is er op dit veld (uiteraard) geen enkele andere kampeerder aanwezig.

 

kampeerzaken.nlHet opbouwen van de Camp-let vouwwagens gaat aardig vlot en zonder problemen. Ook de haringen (zware, extra lange T-haringen) gaan met behulp van een zware hamer ‘redelijk’ gemakkelijk de grond in. Na een half uur staat de vouwwagen van het team van de Vouwwagenspecialist en is de petroleumkachel de vouwwagen al lekker aan het verwarmen.

 

Die kachel heeft zijn werk overdag goed gedaan. In de Camp-let is het een aangename temperatuur als ze willen gaan slapen. Vanwege de veiligheid wordt de kachel uitgezet als ze gaan slapen, en kruipen ze in de warme mummieslaapzakken.

 

De buitentemperatuur was 6 graden onder nul zodat zou je denken dat ze het erg koud hebben gehad. Dit was echter niet het geval, niemand heeft wakker gelegen van de kou, ook was iedereen was de volgende dag goed uitgerust.

 

kampeerzaken.nlDe volgende dag sneeuwde het de hele dag. Dat is niet alleen lastig tijdens het skiën, maar ook de Camp-let wordt door het gewicht van de sneeuw aardig op de proef gesteld. Maar de Camp-let heeft de sneeuwbuien goed doorstaan. ’s Nachts is het niet meer zo heel koud (rond het vriespunt) dus ook nu heeft niemand het koud gehad.

 

Na een paar dagen zit de trip er weer op en kunnen ze hun spullen weer gaan pakken om terug te rijden naar Nederland. Vanwege de sneeuw die op de Camp-let ligt waren ze genoodzaakt de vouwwagen nat in te pakken. Geen enkel probleem, thuis aangekomen wordt hij gewoon opengezet om hem goed te laten drogen.

 

kampeerzaken.nlDe heen- en terugreis verloopt beide voorspoedig. De Camp-let is in dit geval uitgerust met een Tempo-100 keuring zodat ze in Duitsland lekker door konden rijden. De auto, een Kia Soul, is overigens beschikbaar gesteld door Autobedrijf Jos van Boxtel, Kia dealer in Den Bosch.

 

Conclusie: na deze korte wintersportvakantie waren de collega’s van de Vouwwagenspecialist het met elkaar eens: op wintersport gaan met een vouwwagen is wel degelijk goed mogelijk, en bovendien een heel aparte ervaring!
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel