Camp to Go laat nieuwkomers kennismaken met kamperen

Camp to Go kamperen TV-programma Sander Janson

Camp to Go laat nieuwkomers kennismaken met kamperen

Kamperen was de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Maar de coronapandemie gaf kamperen afgelopen zomer een enorme boost. De verkoop van vouwwagens, caravans en campers steeg afgelopen voorjaar en zomer tot ongekende hoogte.

Kamperen, en vooral met de camper, was voor veel mensen hét veilige alternatief voor verre reizen en hotel- en vliegvakanties. Door het kamperen is de vakantie voor veel Nederlanders niet in het water gevallen, maar eindigde in een veelal aangename kennismaking met kamperen.

Corona zorgde voor enorme toeloop nieuwe kampeerders

In de maanden juni tot en met oktober explodeerde de verkoop van recreatievoertuigen. En al die duizenden ‘nieuwbakken kampeerders’ boekten voor het eerst een camping. Overwegend in eigen land, want dat vonden veel mensen toch het veiligste. De Nederlandse campings stonden deze zomer dan ook overvol. Deze nieuwe kampeerders staan ook centraal in het nieuwe kampeerprogramma van RTL 4: Camp to Go, gepresenteerd door Sander Janson.

Uitzendingen

De opnames zijn al gemaakt, komende zaterdag is de eerste uitzending. Camp to Go is vanaf zaterdag wekelijks op RTL4 te zien om 17.00 uur. Dit programma wordt – hoe kan het ook anders – gepresenteerd door Sander Janson, die we wel als de Nederlandse Mister Camping kunnen beschouwen. Sander Janson volgde drie families tijdens een lekker lang kampeerweekend op de mooiste campings in Nederland. Het waren zogenaamde ‘kampeerdebutanten’.

Mooi inkijkje op coronazomer 2020

De nieuwbakken kampeerders kregen de beschikking over een splinternieuwe camper, caravan of vouwwagen. De kamperende families vloggen zelf ook tijdens hun kampeervakantie. Daardoor biedt het programma ook een mooi inkijkje in het camping- en camperleven tijdens de coronazomer van 2020.

Eerste aflevering: geen Jamaica maar Overijssel

In de eerste aflevering gaan onder andere Emma en André met hun drie zoons van 14, 17 en 20 met een caravan naar Overijssel. Ze houden van luxe vakanties. Zo gingen ze eerder naar onder andere Amerika en Jamaica. Maar nu gingen ze dus kamperen in Nederland. Ook benieuwd hoe hun kampeerdebuut tijdens de Nederlandse coronazomer is verlopen? Je kunt het aanstaande zaterdag zien op RTL4, om 17:00 uur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel