Camparavan

camperavan

Forfreedom Caravan van R. Williams

‘Ja leuk, maar dan heb je dus mooi geen auto. En geloof me in die bergen is het op de fiets geen pretje.’Je kan aan de lichaamstaal van Harrie zien dat hij weet waar hij over praat.

Maar Bert laat zich niet imponeren. Vervaarlijk met zijn armen zwaaiend roept hij, ‘Dat jij met je fiets nog geen dijk op komt. Ben je wel eens met die sleurhut van je onderweg een parkeerplaats in een dorpje opgereden? Je kan geen kant op met zo’n ding achter je.’

Annie probeert met koekjes de gemoederen te temperen. ‘Heren, mannen, pak nog een koekje!’

Het is niet de eerste keer dat dezelfde discussie losbarst. De aloude camper-versus-caravan-discussie. Harrie is apetrots op zijn pas aangeschafte camper. Net geen 7 meter en 120PK. Met alles erop en eraan. Bert doet het met een caravan. Net geen 7 meter met alles erop en eraan. En de 120PK trekauto van het jaar ervoor. Inderdaad, allebei met alles erop en eraan. Daar gaat de discussie dan ook nooit over. Het gaat altijd over de mobiliteit van het een of ander. ‘Altijd maar over de snelweg van camping naar camping. Wat is daar nou zo leuk aan man?’, vraagt Harrie zich hardop af. Bert probeert met een koekje in zijn mond direct de bal terug te kaatsen. ‘Mee bij wan – slik – moederziel alleen in het midden van nergens gaan staan met die pruttelhut van je. Is dat dan zo gezellig?’ Corrie komt met een zelf gebakken cake binnen en mengt zich direct in de discussie. ‘Misschien kunnen we eens met z’n allen op pad? Hangen we onze caravan achter jullie camper. Dat is pas gezellig!’ De twee dames schateren het uit.

Harrie vindt het ook maar raar dat er soms een caravanner zich op een camperplek nestelt. Kan niet de bedoeling zijn volgens hem. En Bert kaatst natuurlijk de bal terug. Want in zo’n camper op een camping gaan staan…. Duh! Overigens zijn beide het wel eens over de onzin van een buscamper. Dat is hetzelfde als in je auto slapen. Om maar te zwijgen over een tent. Zo’n ding moet je jezelf helemaal niet aan willen doen.

‘Ja maar luister’, tjilpt Annie. ‘Wij, en jullie trouwens ook, hebben vroeger toch ook in een tentje op de camping gestaan?’ Bert proest het uit. ‘Ja maar schat, vroeger kon jij ook nog bukken!’ Het hele gezelschap moet er hartelijk om lachen en langzaam keert de stilte terug in de gezellige woonkamer waar alleen nog het geluid van een roerend theelepeltje in een kopje hoorbaar is.

Corrie, die altijd graag het laatste woord heeft, vult de ruimte weer met een zachte en vriendelijke stem. ‘Volgens mij maakt het eigenlijk allemaal niets uit. Als je er maar regelmatig op uittrekt. Kamperen, hoe dan ook, is toch gewoonweg genieten van vrijheid?’ Iedereen knikt instemmend met een tevreden glimlach. Genieten van vrijheid. En Annie haalt nog wat koekjes :-)

Theo Thomas

Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel